Pont Karácsony előtt vezet be brutális korlátozásokat az Aldi.. ezekből a termékekből már csak 1 vehető


Pont Karácsony előtt vezet be brutális korlátozásokat az Aldi.. ezekből a termékekből már csak 1 vehető



A vásárlók ennek a hírnek nem fognak örülni, főleg a nagy karácsonyi bevásárlás előtt.


Új tájékoztató táblák jelentek meg az Aldi üzleteiben, melyeken arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy új korlátozásokat vezettek be az ársapkás termékekre. 


Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a kormány a héten jelentette be, hogy április 30-ig fenntartják az élelmiszerárstopot Magyarországon. A bejelentés szerint erre az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kialakult szankciós infláció miatt van szükség. Nagy István agrárminiszter a bejelentéskor úgy látta, az ársapkák működnek, hiszen a magyar vásárlók azokból a termékekből vásárolnak többet, amelyekhez olcsóbban juthatnak hozzá. Egy felmérés is alátámasztja mindezt, ugyanis az ársapkás termékekből idén több fogyott, mint 2021-es azonos időszakában.


Erre az új helyzetre reagált az Aldi is, mégpedig egy komoly korlátozással. Az üzletlánc hazai üzleteiben az ársapkás termékekből csak 1-1 darabot vagy kilót lehet vásárolni. A közleményük szerint így tudják biztosítani a folyamatos áruellátást - írja a Szeretlek Magyarország.


Az Aldiban ezentúl az alábbi mennyiségek vásárolhatók az ársapkás élelmiszerekből:


Burgonya 1 kg vagy 1 csomag

Olaj 1 liter

Kristálycukor 1 kg

Far-hát 1 tálca

Tojás 1 doboz vagy 1 tálca

Tej 1 liter

Csirkemell 1 tálca vagy 1 csomag

Sertéscomb 1 tálca vagy 1 csomag