Súlyos baleset történt az 1-es úton, eddig 4 halott, és egy 15 éves lány agyhalott állapotban..


Súlyos baleset történt az 1-es úton, eddig 4 halott, és egy 15 éves lány agyhalott állapotban..


Tizenöt éves, külföldi állampolgárságú, agyhalotti állapotban lévő lány szerveit távolították el csütörtökön a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban. A lány annak a közúti balesetnek az egyik áldozata, amely az 1-es számú országúton történt vasárnap Szeben megyében, és amelyben négy személy vesztette életét.


A nagyszebeni megyei sürgősségi kórház tájékoztatása szerint a műtét csütörtök éjjel 1 órakor kezdődött és körülbelül 8 órát tartott. A donor szívét, tüdejét, máját, veséit, szaruhártyáját távolították el, és csontszövetet vettek tőle. A műtéten a romániai orvoscsapat mellett német és svájci orvosok is részt vettek, mert a szív és a tüdők németországi, illetve svájci páciensekhez kerülnek, Romániában ugyanis az Országos Szervátültetési Ügynökség nem talált kompatibilis fogadószervezetet.


A donor máját egy fundeni-i orvoscsapat, veséit a kolozsvári urológiai és transzplantációs klinika csapata távolította el; az ínszalagokat és a csontszöveteket a Colentina kórház csapata, a szaruhártyát a nagyszebeni szemészeti klinika csapata távolította el, utóbbi egy fővárosi klinikára került.