Szita Bence sírjánál jártunk ma..még a szó is bennakadt, amikor megláttuk ezt..


Szita Bence sírjánál jártunk ma..még a szó is bennakadt, amikor megláttuk ezt..

Még a sokat látott nyomozók is elszörnyedtek, amikor kiderült, hogyan halt meg az angyalarcú kisfiú. Szita Bence nevelőanyja felbérelt két hajléktalant és végignézte, ahogy megkínozták, majd élve eltemették párja imádott gyermekét. 



Egyfajta Sátánnak tekintette, s minden bajának okozójának vélte a tavaly október végén tizenegy esztendősen meggyilkolt kisfiút, Szita Bencét nevelőapja élettársa: P. Erika azért ölette meg a gyereket, mert őt látta kapcsolata akadályának, s a kisfiút okolta saját gyermeke betegségéért is. Mindez azon a sajtótájékoztatón derült ki, melyet a Somogy megyei Főügyészség tartott szerdán abból az alkalomból, hogy elkészült a vádirat az országos felháborodást kiváltott kaposvári gyermekgyilkosság ügyében

Tragikus évforduló! Október 29-én lesz tíz éve, hogy nevelőanyja két hajléktalan ismerősével megölette Szita Bencét. A felsőmocsoládi gyermek kegyetlen meggyilkolása valósággal sokkolta a közvéleményt. Az ártatlan kisfiúnak azért kellett meghalnia, mert apja új párjának az útjában volt.



Bence sírját mécsesek borítják a tragikus évforduló közeledtével. Fotó: Lang Róbert

Bencének nagyon hányattatott sorsa volt, egy futó kapcsolatból született, édesapja nem volt kíváncsi rá, sose találkoztak. Édesanyja anyagi és mentális okok miatt nem tudott gondoskodni róla, elvették tőle. De aztán megjelent féltestvérének, Lillának az édesapja, Gyöngyi Sándor, aki magához vette a kisfiút, sajátjaként nevelte. Bence végre biztonságban érezte magát, nővérével édes testvérként szerették egymást, a fiú teljesen kivirult.



Nevelőapja, a két éve elhunyt Gyöngyi Sándor és nővére Lilla nagyon szerették Bencét

De aztán nevelőapjának új barátnője lett, Polcz Erika, akinek volt egy vele egyidős fia, a két gyerek pedig nem jött ki egymással, folyamatos volt a pár között emiatt a feszültség. Sándor annyira szerette Bencét, hogy egyértelműen kijelentette, ha választania kell a nő és a fia között, utóbbit választja.




Szita Bence temetése

Hatalmas tömeg rótta le kegyeletét Bence sírjánál

 

Brutális gyilkosság


Pár héttel később Erika elcsalta magával a céljai útjában álló Bencét, majd azzal hívta fel párját, hogy a fiú három idegennel eltűnt a kaposvári játszótérről.


De valójában két nappal a gyermek eltűnése után a rendőrök már biztosak voltak abban, hogy szörnyű bűncselekmény áldozata lett. Ekkor ugyanis a sántosi erdőben megtalálták azt a helyet, ahol a kisfiút különösen kegyetlen módon megölték. Kiderült, a tetteseket megzavarta két vadász, akik felírták Polcz Erika autójának a rendszámát, többek között ez vezette nyomra a rendőröket – írta a Zsaru Magazin. 


Soha többé nem szabadulhatnak Szita Bence gyilkosai


Szita Bence temetése


A nyomozás során kiderült: Sándor úja barátnője a gyilkossággal megbízta két hajléktalan ismerősét, akik a kisfiúval előre kitervelten, különös kegyetlenséggel végeztek. Bogdán József leütötte a gyermeket, akinek sírját akkor már megásta a másik tettes, Kertész József. Erika mindvégig velük volt, a sötétben lámpával világított és végignézte ahogy Bogdán egészen a frissen ásott gödörig húzza a fiút, majd belefogott Bence kegyetlen, szándékosan elnyújtott, csaknem 25 percig tartó kínzásába. Összevissza ütötte, rugdosta a földön fekvő gyereket. A fiú még életben volt, amikor egy gödörbe húzták. Gyilkosai homokot szórtak a fejére, és élve eltemették. Ekkor jöttek a vadászok, ezért átvitték a holttestet egy másik helyre. A borzalmakat Erika a bíróságon szenvtelen hangon mondta el és soha, egyetlenegy könnycseppet sem hullatott a megölt kisfiúért, nem mutatott megbánást. A Pécsi Ítélőtábla 2014. január 10-én meghozta jogerős ítéletét: Polcz Erikát, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.  


Bogdán, Kertész és Polcz. Mindhárman daganatos betegségben haltak meg a börtönben. Fotó: Löffler Péter 


Karma


Sokak szerint a karma lépett működésbe, amikor először Erika halt bele 2017-ben daganatos betegségébe, de két évvel később két társa is daganatban hunyt el a börtönben. A sors beteljesítette azt, amit egy emberként kívántak Bence gyászolói: immár egyetlen tagja sem él a Szita Bencét bestiális kegyetlenséggel meggyilkoló triónak. A hármasból utolsóként Kertész József ereszkedett a pokolba. Ezzel teljesült édesanyja kívánsága: túlélte gyermeke gyilkosait! 


Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor is elhunyt, belebetegedett, belehalt a fájdalomba.