Átmentünk Szlovéniába vásárolni, de ABSZOLÚT megérte.. Nézze mennyit fizettünk


Átmentünk Szlovéniába vásárolni, de ABSZOLÚT megérte.. Nézze mennyit fizettünk



Meg kell bszódni olyan drágulás van, és mivel lekerült a sapka a benzinről úgy döntöttünk asszonykámmal, hogy bepróbálkozunk a rothadó nyugaton. Beugrottunk a hozzánk legközelebb eső szlovén LIDL-be (60km) és vettünk pár apróságot, így is elköltöttünk 30 ezer forintnyi eurót édes istenem.

Csináltam egy kis excel táblát magamnak összehasonlításképp, 400-as euróval számoltam, hogy könnyű legyen váltani, illetve cashmapen igyekeztem hasonló vagy ugyanolyan termékkel összehasonlítani.

Pár cuccot havernak (nutella lol), a szeletelt sonkával átbasztam magam mert nem a kuponosat vettem és így ötször annyit fizettem érte, az olasz sonka viszont kurvadrágának tűnt már ránézésre is (magyar viszonylatban), azt muszáj volt megvenni. Az epres szlovén bort nyilván meg kellett bontani, hát ilyen jó bort régen ittam, és nem pöttöm 7 decis hanem literes kiszerelés.

Az olajon először meglepődtem, aztán eszembe jutott, hogy hatósági áras.

A husik drágábbak mint itt, nagyon nem is tudtam őket bemérni mert nem beszélek szlovénul, horvátul is csak pár szót. Fagyasztós dolgot nem akartunk venni nehogy kiolvadjon hazáig.

Minőségben első ránézésre jobbak a termékek. Gyakorlatilag tökmindegy mit veszek, szinte biztos, hogy kevesebbet költök mint itthon. Ha ürül a tank, biztos újra kijövünk. Nekiállok szlovént tanulni, ennyivel megtisztelem őket.

Utána tankoltunk, 510 HUF a benzin literje. Az út oda-vissza kb 50-50 perc, szerintem simán bevállalható. Vásárlás tankolással együtt havi kb 30-40 ezer forint kiadástól véd meg.

De ami a legfontosabb, a  fidesznek ennyivel is kevesebb adóbevétele van.