Ennyit kér el Majka egy 1,5 órás koncertért. Te ezért majd' 3 évet dolgozol, neki egy este..


Ennyit kér el Majka egy 1,5 órás koncertért. Te ezért majd' 3 évet dolgozol, neki egy este..



Túl sokat kérnek a fellépéseikért a hazai popsztárok, mintha így akarnák pótolni a járvány okozta kiesést – panaszkodnak sokan a Facebookon. Most a Blikk birtokába jutott egy lista, aminek tanulságai szerint valóban jól elszállt az utóbbi években a magyar sztárfellépők gázsija.  


Egyre több panaszt látni arra, milyen drága lett az élő zene Magyarországon. Vannak olyan zenészek is, akik a három évvel ezelőtti ár dupláját kérik egy fellépésért. Most a Blikk birtokába került egy lista, ami igazolja a dühös kommentelők állításait. 


A legdrágább zenekar a Tankcsapda a hétmilliós gázsijával, de Majkáék is 6 és fél millió forintért tolnak le egy másfél órás koncertet. 2018-ban hárommillió forintot kértek. Majka azonban sosem rejtette véka alá, hogy megkérik az árát a koncerteknek, aki bár most nem nyilatkozott, de korábban az Indexnek elmondta: öt teherautóval és 24 fős stábbal, továbbá komoly technikával dolgoznak.


A Wellhello frontembere, Fluor Tomi úgy gondolja, hogy nem lehet sem a fellépőkkel, sem a szervezőkkel megtenni, hogy irreálisan magas összeget kérjenek el. Ők közel négymillió forintot kérnek egy hetvenperces koncertért jelenleg. Hozzátette, hogy ők maradtak a korábbi áraknál.


A Back II Blackből ismert Bebe még a pandémia előtt emelt árat, ám azóta nem, így az ő negyvenperces műsora 275 ezer forintba kerül. Az énekes szerint akinél nagyon fut a szekér, az annyit kérhet, amennyit akar, ő azonban a zenélés mellett mással is foglalkozik, mert a covid-helyzet megtanította arra, hogy több oldalról bebiztosítsa magát. 


A mulatós zenekarokat menedzselő Tilinger Attila szerint alapvetően túlárazottá vált a szakma.


Nagyon összetett kérdés, hogy ki mennyit kérhet el egy előadásért, de összességében azt mondanám a magyar zeneipar alaposan túl van fizetve, ha nem is a külföldi előadókhoz, de az egyéb magyarországi szektorokhoz képest

– nyilatkozta a bulvárlapnak a menedzser.