Még pár nap és megkapják a nyugdíjasok a kb 410 ezer forintos 13.havi nyugdíjat


Még pár nap és megkapják a nyugdíjasok a kb 410 ezer forintos 13.havi nyugdíjat



Remek hír érkezett a nyugdíjasok számára: februárban korábban érkezik a postás az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – írja a Profitline.hu.


Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalán jelentette be, hogy a szokottnál 3 nappal korábban kezdődik februárban a nyugdíjak postai kézbesítése. A februári nyugdíjjal együtt az – emelt összegű – 13. havi nyugdíjakat is megkapják most egyben a nyugdíjasok – hívta fel a figyelmet a lap. 


Az év elején életbe lépett 15 százalékos nyugdíjemelés természetesen a 13. havi nyugdíjra is alkalmazandó, így ott is 15 százalékos növekménnyel lehet számolni – tájékoztat a kormányszóvivő. Ez azt jelenti, hogy februárban, egy 208.000 Ft összegű átlagos nyugdíj esetében kétszer 208.000 Ft, azaz 416.000 forintot kaphat majd kézhez, postai úton vagy a bankszámláján keresztül. 


Mivel a postások egyszerre kézbesítik februárban a nyugdíjat és a 13. havi nyugdíjat is, így jelentős összegű készpénzzel kell, hogy dolgozzanak, ezért tovább fog tartani a kézbesítés. A banki átutalással érkező pénz esetében nem lesz változás az időpontban.