Csak égess el egy babérlevelet a házban és nézd meg mi fog történni


Csak égess el egy babérlevelet a házban és nézd meg mi fog történniA babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét lehet hasznosítani. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek pedig sok úgynevezett cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak. A cineolról érdemes tudni, hogy a kámfor-csoportba tartozó vegyület. Nyákoldó, fájdalomcsillapító, antiszeptikus hatású, ezért sikerrel alkalmazhatók a fertőző légzőszervi megbetegedések kezelésére.


Az alábbi módszer hatásai:


Nyugtatja az idegrendszert

Erősíti az immunrendszert

Javítja az általános szellemi tevékenységet

Serkenti az izzadás folyamatát

enyhíti a fájdalmat

Kezeli a visszereket és a fájdalmas ízületeket.


Hozzávalók:

30 gramm babérlevél

250 ml olívaolaj

 

Elkészítés:


Törjük össze a babérleveleket, majd öntsük az olívaolajat egy üvegbe és keverjük el benne jól a zúzott leveleket is. Zárjuk le az üveget és tartsuk sötét, hűvös helyen 14 napig. Naponta rázzuk meg az üveget. A 14. nap elteltével szűrjük le egy géz segítségével az olajat, majd öntsük át az olajat egy tiszta edénybe. Száraz, hűvös helyen tároljuk.


Használata:


Az egyik legjobb módszer kissé megmelegíteni ezt az olajat és gyengéden bemasszírozni a fájdalmas területbe. Használhatjuk fekélyekre, gyulladásra, migrénre, fül fertőzésekre, fejfájásra.


Lázcsillapítónak is hatékony, emellett csökkenti a hasi fájdalmat, serkenti a máj és a vese működését és szabályozza az étvágyat.


A szobában is alkalmazhatjuk a babérlevelek elégetését, amelyről az alábbi linkre kattintva olvashatunk!