Kiderült, hogy miért ragasztott sebtapaszokat az orrára Michael Jackson..


Kiderült, hogy miért ragasztott sebtapaszokat az orrára Michael Jackson..



Michael Jackson hosszú karriert futott be, ami életének 50 évéből 45-öt ölelt fel. Minden idők egyik legkedveltebb előadóművésze volt, hullámvölgyeitől eltekintve. Még ha azt gondolnád is, hogy már mindent tudsz róla, még halála után is folyamatosan újabb és újabb részletekre derül fény az életével kapcsolatban. Most például az is kiderült, miért ragasztott az énekes sebtapaszokat az orrára.


Testőre, Matt Fiddes, néhány kevésbé ismert részletet is megosztott az énekes életéről, arról, hogy milyen volt zárt ajtók mögött. Így tisztázta azt a rejtélyt is, amely a rajongók körében széles körű vita tárgyát képezte: miért ragasztott Michael Jackson olyan gyakran sebtapaszokat az orrára.



A testőr elmondása szerint a popzene királya tisztában volt azzal, hogy az emberek érdeklődése csak addig tart, amíg egyfajta rejtély övezi a személyét, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy ez így is maradjon. Orvosi maszkokat viselt, vagy sebtapaszokat ragasztott az orrára, kizárólag azért, hogy felhívja magára a figyelmet.


„Tudta, hogyan kell manipulálni a médiát. Pontosan tudta, hogy szerepelhet a címlapokon. Általában azonnal volt egy találkozója, amint megérkezett valahová. A figyelemfelkeltés az esetek 90%-ában működött, azáltal, hogy orvosi maszkot viselt, vagy sebtapaszokat ragasztott a kezére, vagy az orrára – ez volt a kedvence. Azt mondaná, hogy mindig is azt akarta, hogy az élete a legnagyobb rejtély legyen a Földön.” – mondta Matt Fiddes.



Nem akarta, hogy a média megismerje a szexuális irányultságát


Testőre azt is elárulta, hogy a művész soha nem akarta, hogy a sajtó megtudja, homoszexuális vagy heteroszexuális, mert tisztában volt vele, hogy az újságok nem írnak róla többet, ha ez nyilvánvalóvá válik. Michael Jackson 1994-ben házasságot kötött Lisa Marie Presley-vel, majd 1996-ban Debbie Rowe-t vette feleségül.



Matt Fiddes több mint 10 éven át volt mellette, és mindig is megvédte korábbi munkaadóját. Kijelentette, hogy bármilyen hihetetlennek is tűnik, a szupersztár a magánéletében teljesen átlagos volt.



Michael Jackson 2009. június 25-én, 50 éves korában hunyt el. A popzene királya jelentősen hozzájárult a zene, a tánc és a divat világának fejlődéséhez, páratlan karriert és rajongók millióit hagyva maga után, akik bármit megadnának, hogy legalább még egyszer láthassák őt élőben énekelni. Hatalmas sikere és magánéleti botrányai négy évtizeden át tartották őt a zeneipar csúcsán.