Elmegyógyintézetbe zárják azt a Rendőrnőt, aki kollégáit vádolta azzal, hogy erőszakot hajtottak végre rajta, és le is videózták


Elmegyógyintézetbe zárják azt a Rendőrnőt, aki kollégáit vádolta azzal, hogy erőszakot hajtottak végre rajta, és le is videóztákEgy hónapig lesz bent, megfigyelésen. 


Egy hónapra be kellett vonulnia az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe annak a volt rendőrnőnek, aki nemi erőszakkal vádolta meg kollégáit – írta a hvg.hu.


Zsiga Katalin 2021-ben tett feljelentést két kollégája ellen, mert állítása szerint novemberben elkábították és megerőszakolták szolgálat közben. Szerinte videó is készült az esetről.


Az ügyészség tavaly februárban közölte, hogy egészen biztosan nem erőszakolták meg a rendőrnőt, és ezért bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.


A rendőrnő, aki ellen hamis vád miatt kezdeményeztek eljárást, 2022 végén mondta el a Blikknek, hogy a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsának döntése alapján be kell mennie az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. A lap cikke szerint a bíróság ezt azért rendelte el, mert a nővel szemben folyó eljárásban nem sikerült igazságügyi pszichiáternek megvizsgálnia őt, hogy beszámítási képességét megállapítsák.