Ma Komár László sírhelyénél jártunk.. A szó is benn akadt a látványtól.. 11 éve ment el, így néz ki a nyughelye.


Ma Komár László sírhelyénél jártunk.. A szó is benn akadt a látványtól.. 11 éve ment el, így néz ki a nyughelye.


Tizenegy éve hunyt el Komár László, akit mostanra szinte teljesen elfelejtettek. Pedig a rock and roll hazai legendája megannyi slágerrel örvendeztette meg a rajongókat: a Mondd, kis kócos..., a Táncoló fekete lakkcipők dallamai most is itt vannak a fülünkben. Az otthonát eladták, a volt szomszédok is alig emlékeznek rá.

 

Komár László Budapest XI. kerületének hangulatos domboldalában lakott. A népszerű kirándulóhely melletti szűk kis utcában vicces utcatábla adja hírül: itt élt a legendás énekes. Amerikai példaképéről Elvis Presley Boulevard-ként nevezte el az utcát, maga tette ki a táblákat. Így a környékbeliek és az arra járók is rögtön tudták, hogy itt él a magyar Elvis!


Aztán 2012. október 17-én Komár súlyos betegség következtében örökre lehunyta a szemét, az egykor nagy baráti összejövetelektől hangos ház csendessé vált. Bár a sztár halála után évekig az énekes özvegye, Krisztina élt az ingatlanban, a Blikk a helyszínen járva megtudta, hogy a patinás háznak két évvel ezelőtt új tulajdonosa lett. Komár Krisztina 2020-ban, a koronavírus-járvány alatt talált vevőt az épületre, aki eleinte nem tudta, hogy egy legenda egykori házába költözik majd be.


(Címlap kép: 2 Éven át így nézett ki Komár nyughelye. )