1perce érkezett! RIASZTÁS!Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel


1perce érkezett! RIASZTÁS!Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővelFigyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.04.15. szombat éjfélig


NYUGATON KIADÓS ESŐ


Pénteken a napi csapadékösszeg a nyugati, északnyugati tájakon több helyen meghaladja a 30 mm-t, lokálisan a határhoz közelebbi térségekben 50 mm feletti csapadék is hullhat.


Pénteken a déli, délutáni órákban északkeleten (Hajdú-Bihar, Szabolcs) alakulhat ki egy-egy zivatar. Késő délután, este a déli, délkeleti tájakon, főként a határ közeli térségekben fordulhat elő néhol zivatar. A zivatarokat szélerősödés (~50-60 km/h) és apró szemű jég (< 1 cm) kísérheti.


Szombaton napközben az ország nagyobb részén labilizálódik a légkör. Elsősorban az északkeleti harmadban (Északi-khg, Alföld középső és ÉK-i része) több helyen is számítani lehet zivatarok kialakulására, átmeneti intenzív csapadékkal, helyenként jégesővel, szélerősödéssel. Kisebb eséllyel a Duna-Tisza-közén, Dél-Alföldön, illetve a Dunántúlon (azon belül leginkább délnyugaton) is előfordulhat egy-egy zivatar. Este lecsengenek a zivatarok.