Búcsúlevelet írt, és ezt tette a meghalt 2 éves kisfiú nevelőanyja..


Búcsúlevelet írt, és ezt tette a meghalt 2 éves kisfiú nevelőanyja..Mint ahogy arról hétfőn beszámoltunk, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a kétéves kisfiúnak a nevelőanyját, akit holtan találtak szombat reggel a nyíregyházi rendőrök egy terepjáró csomagtartójában. Korábbi értesüléseink szerint egy félrenyelt ételdarab miatt fulladt meg a kicsi. A rendőrök a kocsi hátsó ülésén megtalálták a kisfiú egyéves húgát is.


Az RTL Híradó úgy tudja, a  nevelőanya, miután észrevette, hogy Sanyika meghalt, szerda éjjel kocsiba ült a kisfiúval és csecsemő húgával, Zejneppel, majd két napig nem ment haza.


Szilágyi László ügyész a csatornának elmondta, este a nevelőanya megetette a kisfiút, aki félrenyelt és megfulladt, azonban a nő nem hívott segítséget, orvoshoz sem vitte a gyereket, és mentőt sem hívott hozzá.


Az ügyész hozzátette: a hajnali órákban, amikor a családja elaludt, mindkét gyereket, tehát a már elhunyt kisfiút és annak a húgát is az autóba tette a nevelőanya. A holttestet a csomagtartóban helyezte el, a kislányt pedig a gyermekülésbe ültette, és elindult otthonról. A nő két napon át autózott a környéken, közben a szerettei telefonon keresték. Végül szombat hajnalban a nevelőanya elmondta szeretteinek, hol van, a férjével ezután mentek bejelentést tenni a rendőrségre. A nő egyik közeli családtagja a csatornának nyilatkozva azt mondta, senki, még a férje és két vér szerinti gyermeke sem tudta, hová tűntek.


Az RTL információi szerint Nyíregyháza egyik társasházas övezetében történt a tragikus baleset.


A nevelőanya búcsúlevelet is hagyott, amelyben öngyilkosságot emlegetett.


A két nevelt gyermeket még év elején emelte ki a családból a gyámügy egy szabolcsi faluból, Ilkről. Az RTL Híradó információi szerint alultápláltság és a rossz lakhatási körülmények miatt.


A Nyíregyházi Egyházmegyéhez tartozik az a gyermekvédelmi intézmény, ahonnan Sanyika és kishúga nevelőszülőkhöz került. Az intézmény jelezte, átfogó belső vizsgálat folyik náluk az ügyben.


A nevelt kislányt, Zejnepét a mentők megfigyelésre kórházba vitték, ő újra gyermekotthonba kerülhet.