Elevenen perzselték a malacot a Nyíregyházi böllérfesztiválon. 8 szervezet tett feljelentést, börtönt kaphatnak az elkövetők - felkavaró tartalom


Elevenen perzselték a malacot a Nyíregyházi böllérfesztiválon. 8 szervezet tett feljelentést, börtönt kaphatnak az elkövetők - felkavaró tartalom



2023. március 4. Nyíregyháza. Az V. Nyírségi Böllérfesztivál.

Hazánkban létezik egy kivételesen aberrált, kegyetlen, igénytelen állathasználó hagyomány, a böllérfesztivál. Az egy dolog, hogy mérhetetlenül szomorú, hogy 25 ezer embertársunk találta vidám hétvégi szórakozásnak ártatlan állatok életének kioltását, nevetgélve, videózva a szerencsétlen állat életének utolsó perceit, gyermekeiket fotózgatva a véres holttestek mellett.

De a résztvevő bölléreknek nem elegek a törvény adta keretek a gyilkolászásra, az állatok holttestének meggyalázására, az alkohollal megtámogatott viccelődésre mások szenvedésén.

Nem, ők azt a kevés állatvédelmi szabályt is megszegve ami a 'haszonállatokat' védi, élve megperzseltek egy disznót. Azt, aki akkor került vágásra, amikor már minden versenyző csapat elvonszolt egy holttestet, és ő 'feleslegben' ott maradt. Aki végighallgatta 17 társa visítását, haláltusáját, érezte a vérszagot, akit fülénél és farkánál fogva rángattak le az autóról, aki miután elvágták a torkát még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették. Látod rajta, hogy már meg sem próbál küzdeni, csak érjen véget a mérhetetlen szenvedés amit ezek az emberek okoznak neki.

De milliónyi társával ellentétben akiknek a megkínzása a szemünk elől gondosan elrejtve zajlik, ennek a disznónak a szenvedése nem marad megtorlatlanul.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, Macskaárvaház Alapítvány, Malacvédő Alapítvány, MAVEG - Magyar Vegán Egyesület, Noé Állatotthon Alapítvány, PCAS Állatmentés, Szurkolók az Állatokért Alapítvány, és a Vegán Aktivisták Magyarország / Vegan Activists Hungary közös feljelentést tesz az ügyben.

Amíg egyetlen állat is az emberi kegyetlenség áldozata, addig feladatunk van, azok hangjának kell lennünk akik nem tudnak kiállni magukért.