Ők Sanyika nevelőszülei, akik már 2 napja a halott kisgyerekkel autókáztak Nyíregyházán


Ők Sanyika nevelőszülei, akik már 2 napja a halott kisgyerekkel autókáztak NyíregyházánFelfoghatatlan, megrendítő. Ilyet még a legrutinosabb, sokat megélt rendőrök sem láttak. Sokkoló látvány fogadta a nyíregyházi zsarukat, miután felnyitották a csomagtartóját annak a kocsinak, amivel egy házaspár parkolt a kapitányság elé szombat hajnalban. A járműben egy halott kisfiú hevert magzatpózban, plusz egy sérült csecsemőt is találtak benne... Az autót a testvérek nevelőszülei állították le az épület elé.A rendőrség szűkszavú közleményében csupán annyi van, hogy reggel hat óra előtt tíz perccel érkezett bejelentés arról, hogy egy kétéves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit pedig büntetőeljárás keretében vizsgálják. Az emberben, amellett, hogy megszakad a szíve, milliónyi kérdés vetődik fel a rejtélyes ügy kapcsán, de ezek egyelőre megválaszolatlanok.
A Blikk vasárnap ellátogatott arra a Vásárosnaményhoz közeli kistelepülésre, ahol az elhunyt gyermek, Z. Sándor és mindössze egyesztendős kishúga élt egészen januárig a családjukkal. Ekkor emelték ki őket a tizenhét éves édesanyjuktól, akit az újabb várandóssága miatt szintén „kimentettek” otthonról.


Telefonon sikerült elérnünk a tragikus sorsú kisfiú anyaotthonban élő, gyámság alá került édesanyját, aki – mivel csak a jövő hónapban tölti be a tizennyolcat – nem nyilatkozhatott. Egy hozzátartozója viszont igen.Három hónapig élt a kétéves Sanyika a nevelőszülőknél


– Három hónapja vették el tőle a nem megfelelő körülmények miatt Sanyikát és a kishúgát. Rajtuk kívül egyébként még két gyermeke is született, de már csak az újszülöttje van mellette. A tragédia estéjén hívta fel a gyámja a kisfia halálhírével, amitől teljesen összetört – magyarázta lapunknak az egyik rokon. – Gondoljon bele, mit élhet most át... Egy édesanya, aki elveszítette szeretett gyermekét. Ráadásul a részletekről nem árultak el neki semmit, így fogalma sincs, mi okozta a fia halálát.


Vajon mi történhetett? A kicsik hivatalos nevelőszülei információink szerint Baktalórántházáról költöztek Nyíregyházára. Két saját, egy 13 és egy 7 esztendős gyerekük van, ráadásul a nő állapotos. Az anyuka családjától döbbenetes részleteket tudtunk meg a történtekről.