Végleg vége: nincs többé MC Hawer életében


Végleg vége: nincs többé MC Hawer életében



Lépésről lépésre mondta el, mit kell tenni, ha végleg le akarjuk tenni a poharat.


Október elsején lesz pontosan tíz éve, hogy Koczka Géza, azaz MC Hawer sokadik alkalommal elvonókúrára vonult, azóta pedig egy kortyot sem iszik. Úgy érzi, ha az ő küzdelme egy kicsit is segít másokon, akkor volt értelme kijózanodnia.


Ahogy azt a Bors is megírta, nemrég a TikTok-oldalán indított egy videósorozatot, ahol azokról a borzalmas időkről és sikertelen próbálkozásokról mesél, amibe az ital hajszolta. Azt is elárulta, több alkalommal kapott epilepsziás rohamot, zárt osztályra került, de még ezek a súlyos figyelmeztetések sem segítettek neki abban, hogy úrra legyen az addikcióján. Az őszintesége rengeteg sorstársnak szimpatikus volt, sorra fordultak hozzá tanácsért. Olyanok is, akiknek a családjukban van jelen az alkoholizmus, de nem őket érinti – írja a Ripost.


MC Hawer Hogyan szokj le az alkoholról címmel tett közzé videót, melyben számos, a témát érintő kérdésre válaszol.


– Ha valaki úgy érzi, hogy a családja terhére van, vagy a saját rovására megy már az alkoholfüggősége, akkor vonuljon el egy addigtológiára – kezdi Hawer. – Meg kell próbálni hat hetet eltölteni egy ezzel foglalkozó intézményben. Azért fontos ez, mert az elvonásnak – ahogy tőlem is hallottátok már –, rengeteg tünete lehet." Ha már nagyon függtök az alkoholtól, nem érdemes megpróbálni egyedül letenni, orvosi felügyelet szükséges – hívta fel a figyelmet.


A mulatós zenész saját tapasztalatból tudja: van, hogy gyógyszerekkel is segítenek a betegeken, hogy át tudják vészelni a legkritikusabb időszakot.