Kozsót a börtön fürdőjében bántották a rabtársai.. olyan rossz élmény volt számára, hogy most elmeséli mi történt


Kozsót a börtön fürdőjében bántották a rabtársai.. olyan rossz élmény volt számára, hogy most elmeséli mi történt



Szakemberek, gyógyszerek és a kedvese, Ágica segítségével próbál túljutni Kozso a négy évvel ezelőtti floridai bebörtönzése okozta traumán. Például azon a ma is kísértő emléken, hogy veszélyes bűnözők bántalmazták.

Kozso a Frizbi TV YouTube-csatornáján péntek este adásba kerülő interjújában emlékezett vissza négy évvel ezelőtti bebörtönze sokkoló részleteire.


– Amerikában a produceri munkásságom miatt kaptam zöld kártyát, amit aztán visszaadtam, mert úgy döntöttem, magyar szeretnék lenni, nem amerikai állampolgár. Akkor turistavízummal mentem kizárólag pihenni öt hétre Amerikába, ám az ottani repülőtéren bevittek egy belső épületbe. Ők nem látták, hogy nincs már zöldkártyám, és azt hitték, a turistavízummal akarok valahogy csalni – mesélte a műsor felvételén a zenész Hajdú Péternek.


Kozsót hátrabilincselt kézzel szállítottak egy szigeten álló börtönbe, ahol több mint egy hónapig tartották fogva.


– Meztelenre kellett vetkőznöm, mindenemet betették egy nagy dobozba, majd adtak egy piros ruhát, amit a gyilkosoknak szoktak adni. Másnap át kellett öltöznöm sárgába, majd kékbe, ezek a fokozatok, amelyek egyre enyhébbek.


Kozsót a legjobban az viselte meg, hogy senki nem tudott róla semmit, amíg benn volt, és nem tarthatta senkivel a kapcsolatot.


– Az édesanyám és az édesapám nagyon megtörtek ebben. Édesanyám ebbe halt bele, hiszen azt sem tudták, hol vagyok, tengerbe estem-e vagy megettek a cápák. Az én lelkemet is iszonyatosan megtörte ez az egész. Mire felismerték, hogy jogtalanul tartanak fogva, és kiszabadultam, megtört ember voltam. Ráadásul sokkal keményebb volt feldolgozni úgy, hogy volt ugyan kedvesem, de távkapcsolatban éltünk. Nem sokkal később szakítottunk is. Nagyon megzuhantam.



– Nagyon nehéz túllendülni azon, hogy 38 napig be vagy börtönözve Amerikában a legkeményebb bűnözők között, akik pontosan tudják, hol nem lát a kamera, és a fürdőben ütnek, rúgnak, ahol érnek – tette hozzá már lapunknak Kozso, akinek a mai napig szakemberek segítenek feldolgozni a történteket, de sokszor a legváratlanabb pillanatokban kapja el egy-egy pánikroham.