Mulasztás miatt halhatott meg Babicsek Bernát.. újabb szakvélemény érkezett


Mulasztás miatt halhatott meg Babicsek Bernát.. újabb szakvélemény érkezettÚjabb fordulat jöhet Babicsek Bernát halála ügyében. A fiatal művész 2021. december 31-én hunyt el, füstmérgezés miatt. A solymári otthonába telepített riasztó jelzett a biztonságtechnikai cégnél, ki is mentek a helyszínre, de nem intézkedtek. A Blikk most azt írja, a részletes szakvélemény a szülők állítását támasztja alá, valóban mulasztás történhetett. Szülei korábban is úgy vélték, Babicsek Bernát még élne, ha gondosan jár el a cég munkatársa. Feljelentést tettek halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság először azt elutasította, de később újraindították a nyomozást.


A család jogi képviselője, Borbély Zoltán a lapnak azt mondta, a részletes szakvélemény egyértelműen alátámasztja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részéről, miután a solymári ház füstjelzője riasztott.


Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék.