Elszólta magát egy séf: ez a tökéletes főtt kukorica titka, amit mindenki rosszul csinál!


Elszólta magát egy séf: ez a tökéletes főtt kukorica titka, amit mindenki rosszul csinál!


Az első lépés a megfelelő kukorica kiválasztása: mindig friss csemegekukoricát válasszunk. Ne vegyünk figyelembe más lehetőségeket! Kerüljük az olyan kukoricát, amelynek külső levelei szárazak, sárgák vagy fonnyadtak. Az ideális a zöld levelű kukorica. Ezután húzzuk le a zöld héját, és vizsgáljuk meg a kukorica szemeket.


Ha a szemek horpadtak, a kukorica túl öreg, tehát azt ne válasszuk. Kerüljük az apró vagy túl sűrű szemeket, valamint a túl ritka szemállást is.


Ha megkarcolunk egy szemet, akkor abból jó minőségű, fehér, tejszerű anyag folyik ki. A kukoricacsőnek fehér vagy sárga színű kell lennie. Tehát az alapvető dolgokkal végeztünk! Most jönnek a tippek a kukorica főzéséhez!


A frissen vásárolt vagy a kertben leszedett kukoricát frissen készítsük el, de nyugodtan fogyaszthatjuk közvetlenül is, nem lesz vele semmi probléma. Ha a mélyhűtőből kivesszük a kukoricacsövet, mindig fagyott állapotban tegyük a forró vízbe.


Sokan azt teszik, hogy a csőről leszedett csuhélevelekkel bélelik a főzőedényt, majd betakarják vele a kukoricacsöveket. Ez valóban javítja a kukorica ízét.


Csakúgy, mint az alábbiaktól: egy kis zsírt, cukrot, vagy vajat is tehetünk a főzővízbe, hogy még finomabb kukoricát kapjunk.


Annak érdekében, hogy a kukoricaszemek megőrizzék gyönyörű sárga színüket, tegyünk néhány csepp citromlevet a leszűrés előtt a főzőléhez. A megtisztított kukoricát forró vízbe tegyük, és ezt követően lassú tűzön főzzük azt.


Főzés előtt vagy közben hanyagoljuk a kukorica vagy a víz sózását, mert a sóhatására a szemek megkeményednek. Sót akkor szórjunk a kukoricára, hogyha az már megfőtt, a fogyasztás előtt