Kiadták a riasztást!Órákon belül lecsap a vihar az ország egyes részeire! Jégeső közeledik!


Kiadták a riasztást!Órákon belül lecsap a vihar az ország egyes részeire! Jégeső közeledik!



Brutális idő, hatalmas eső, akár jég is várható az ország északi részén! A mai napon viharos idő várható az ország északi vármegyéiben, a Hungaromet több vármegyére figyelmeztetést adott ki, sőt valamelyikre még narancssárga riasztást is. A legdurvább zivatarok Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében várhatók.


Az ország északi részére frontális felhőzet érkezik


Az ország déli felén napos marad az idő, északabbra azonban változó vastagságú felhőzet zavarhatja időszakosan a napsütést. A délután folyamán az északnyugati, északi részekre frontális felhőzet érkezik, itt előfordulhatnak záporok, helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, írta meg a HungaroMet.


Az ország délkeleti felén időnként erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél, ezzel szemben északon, északnyugaton csak a záporok és zivatarok környezetében fordulhatnak elő átmeneti erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-31 fok között alakul, az északi, északnyugati határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 12-21 fok közé hűl le a levegő, írják.