Magyar Péter válaszolt: Így reagál Demjén Rózsi felháborodására


Magyar Péter válaszolt: Így reagál Demjén Rózsi felháborodására



Az elmúlt napokban felmerült vádak szerint több hazai zenész is jogosulatlan felhasználással vádolta Magyar Pétert a hétvégi tüntetésen elhangzott dalok miatt. Az eset különösen nagy figyelmet kapott, miután kiderült, hogy többek között Demjén Rózsi "A szabadság vándorai" című dalát is lejátszották az eseményen anélkül, hogy a művész engedélyezte volna ezt.


Demjén Rózsi nyilatkozatában kiemelte, nem lelkesedett az ötletért, amikor értesült arról, hogy egyik ikonikus dalát felhasználták a tüntetésen: "A szabadság vándorai című dala is elhangzott Magyar Péter szombati tüntetésén."


Magyar Péter válaszul nyilvánosságra hozta álláspontját, kifejtve, hogy a tüntetés előtt felvették a kapcsolatot az Artisjusszal, a szerzői jogok érvényesítéséért felelős szervezettel, hogy tisztázzák a dalok lejátszásának jogi hátterét. Magyar Péter a Blikknek nyilatkozva részletezte a történteket: "Megkerestük még a demonstráció előtt az Artisjust, amely a szerzői jogokat hivatott érvényesíteni, hogy előzetesen szükséges-e engedélyt kérnünk a dalok lejátszására. Azt a tájékoztatást adták, hogy nincs ilyen kötelezettségünk."