Milyen hatása van annak, ha lenyeljük a dinnyemagokat? Ez meglepő


Milyen hatása van annak, ha lenyeljük a dinnyemagokat? Ez meglepőKi szokta megenni a görögdinnye magját? Ki az, aki szereti? Szinte senki, pedig ha tisztában lennénk bizonyos egészségügyi előnyeivel, valószínűleg nem így cselekednénk és onnantól kezdve mindig megennénk.


A görögdinnye magját nem kifejezetten abban a formában kell fogyasztanunk, ahogy a mézédes gyümölcsben találjuk.


Szedjük ki a magokat, forraljuk fel, szárítsuk ki, majd daráljuk le vagy alaposan törjük össze. Rostokban gazdag a magja, ami egy kiváló megoldás az emésztési problémák helyreállítására és segít lekezdeni a bélben élősködő baktériumokat.Emellett a görögdinnye magja kiváló gyulladáscsökkentő is, citrullin és antioxidáns tartalma pedig hatékonyan kezelik a magas várnyomást és megelőzik az érelmeszesedést.


Amerikai tudósok már a huszadik században felismerték, milyen jó hatással van a görögdinnye magja a húgyúti és veseproblémákra is. A friss magok vízhatásúak, kimossák a veseköveket és a homokot.


Nehéz a proteint nagy mennyiségben megtalálni egy-egy ételben, de a görögdinnye mag, több mint 30 gramm fehérjét tartalmaz – egy csészényi szárított mag.


Mivel a mag tele van zsírral, és omega 6 zsírsavakkal, így jót tesz a vérnyomásnak is, de nem igazán ajánlott a fogyókúrázóknak. A vastartalmának köszönhetően segít a fáradtság legyőzésében, és az oxigén szállításban az agyhoz.


És ha ez még mind nem enne elég, a görögdinnye mag erősíti szívizmot is, javítja a memóriát, a koncentrációt és a bőr rugalmasságát. Teát is lehet készíteni belőle, de a magot is el lehet rágcsálni, mint egy schnaket.Akik cukorbetegségben szenvednek, különösen ajánlott a fogyasztásuk, segít fokozni a libidót is.


Hogyan készítsük el a görögdinnye mag teát?


Törjünk össze 4 evőkanák szárított görögdinnye magot és 2 liter vízben 15 percen át forraljuk. 2 napon át fogyasszuk a teát, majd tartsunk egy nap szünetet. 2-3 hétig ajánlott ezt kúra szerűen alkalmazni.