.

Egy újabb tünet mutathatja a koronavírust. Eddig erről egy szó sem esett seholA koronavírus tüneteinek listájára idővel újabb és újabb szimptómák kerülnek fel. Nemrég a nyirokcsomó-duzzanattal kapcsolatban merült fel, vajon utalhat-e COVID-19 fertőzésre.

Noha a COVID-19 vírusfertőzés, a nyirokcsomó-duzzanat nem szerepel a betegség hivatalos tünetei között az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerint – írja a health.com. Ugyanakkor a CDC szerint ez a lista nem tartalmazza a koronavírus összes lehetséges tünetét, csak a leggyakoribbakat és legjellemzőbbeket. Vagyis a gyakorlatban akár nyirokcsomó-duzzanatot is okozhat a koronavírus-fertőzés. -írta meg a https:házipatika

Ennek ellenére felhívják a figyelmet arra, hogy ha valaki nyirokcsomó megnagyobbodást észlel magán, mindenképpen forduljon orvoshoz, mert komoly betegség is állhat a kellemetlen tünet hátterében. (Érdekességképpen, a nyál útján terjedő mononukleózist, vagyis a csókbetegséget okozó vírusfertőzés egyik lehetséges tünete éppen a nyirokcsomók megnagyobbodása.)

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak