Csak oltásigazolással mehetünk majd be számos helyre? Nagyon úgy tűnik, hogy akár így is lehet Gulyás Gergely :


Csak oltásigazolással mehetünk majd be számos helyre? Nagyon úgy tűnik, hogy akár így is lehet Gulyás Gergely :



A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az oltási könyv az útlevél és a személyi igazolvány mellett fontos okirat lesz a tömeges oltást követő hónapokban.


Számos kérdést tettek fel az újságírók – kényszerűen írásban – a kormányinfót tartó Gulyás Gergelynek a koronavírus-vakcinákról. A hvg.hu egyebek mellett azt kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, elképzelhetőnek tart-e a kormány olyan szabályozást, amely az alapján tesz különbséget az emberek között, hogy be vannak-e már oltva. Előírhatják-e esetleg a mozik, a színházak vagy a fesztiválszervezők, hogy hozzájuk csak már beoltott vendégek mehetnek?

 Egészen biztos, hogy lesznek ilyen szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt”


– jelentette ki Gulyás, aki szerint az oltási könyv az útlevél és a személyi igazolvány mellett fontos okirat lesz a tömeges oltást követő hónapokban. Megjegyezte: majdnem biztos, hogy légitársaságok is előírnak majd ilyen szabályokat.

 

Az RTL Klub is hasonló témában kérdezte a minisztert, ők arra voltak kíváncsiak, készül-e a kormány kötelezővé tenni az egészségügyi dolgozók számára a vakcina felvételét. „Önkéntes és ingyenes oltásban gondolkodunk, elképzelhetetlennek tartom, hogy valakit erőszakkal oltsunk be” – közölte Gulyás. Hozzátette, hogy


az egészségügyben dolgozóknak többszörösen ajánlott a részvétel az oltóprogramban, még akár ehhez konzekvenciákat is lehet fűzni, de senkit erőszakkal beoltani Magyarországon nem fogunk, és szerintem nem is lehet”.


A csatorna azt is tudni szerette volna, hogy az egészségügyi dolgozóknak hány százaléka kéri várhatóan az oltást. Erre Gulyás úgy felelt: ez jelenleg a „jóslás és jövendőmondás körébe tartozó kérdés”.