1 perce jött: Ezt jelentette be az Operatív törzs

 


Most, hogy zárlatot rendeltek el egész Angliában, mi megnyitjuk feléjük a határt 

Feloldotta a kormány a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló légijárművek leszállási tilalmát – jelent meg a Magyar Közlöny keddi számában.


Mint arról beszámoltunk, December 22-én 0 órától Magyarország megtiltotta az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is.


A hír azért különösen érdekes, mert tegnap egész Angliára zárlatot rendeltek el az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében.


Keddtől Anglia teljes lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben (például bevásárlás, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából) hagyhatja el az otthonát, és a szabadtéri sportlétesítményeknek is be kell zárniuk. Minden iskola és középiskola zárva lesz a legtöbb diák előtt, február közepéig otthoni, digitális oktatás lesz. 

A miniszterelnök mindenkit felszólított az új szabályok követésére, mivel nőnek az esetszámok és a kórházi kezelésre szorulók száma is

Forrás