Jövőhéten végre beköszönt az igazi tél. Már alig vártuk?!


Jövőhéten végre beköszönt az igazi tél. Már alig vártuk?!



Január 4-től kezdve hűvösebbre, helyenként téliesebbre fordul az időjárás, és egyre többször várható hvas eső, illetve hó, áll az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott középtávú jelentésében. Napról napra mutatjuk, hogy mit tartogat a jövő hét időjárása.

Hétfő – Borult idő várható csapadékkal, a hőmérséklet a leghidegebb órákban 0-5 fok közé hűlhet, de napközben is csak 4-10 fokig emelkedik majd a hőmérséklet.

Kedd – A többnyire erősen felhős, párás, helyenként ködös időt kelettől nyugatra haladva fokozatosan tarkítja majd csapaték, ami az Alpokalján havas esőt, a hegyekben pedig havat is jelenthet. A hőmérséklet minimuma hétfőhöz hasonlóan 0-5 fok között mozog majd, ugyanakkor már csak 3-8 fokig emelkedik a nappali maximum.

Szerda – Hajnalban és este lehet többfelé esőre számítani, de északon, északnyugaton havas eső is érkezhet, míg a hegyekben havazásra lehet számítani. A héten először ezen a napon mehet 0 fok alá a hőmérséklet (mínusz 1 és plus 3 fok között lehet a minimum), a nappali maximum pedig 2-9 között alakul majd.

Csütörtök – A Dunántúlt is elérheti a havas eső, de keleten is lehet erre számítani az eső mellett, a hegyekben pedig már valószínű lesz a havazás. Megerősödhet a szél is, ami helyenként viharossá fokozódhat, miközben tovább hűl a levegő, a napi minimum mínusz 2 és plusz 3, a napi maximum plusz 1-6 között mozoghat.

Péntek-Szombat – A két nap hasonló időjárás várható komolyabb csapadék nélkül, ám ez további lehűlést jelent, ekkor már mínusz 5 és plusz 1 között lehet a hajnali órákban pénteken, szombaton pedig mínusz 10 és mínusz 4 fokra kell majd számítani, sőt, a a havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A napi maximum pénteken 0-5, szombaton viszont mínusz 2 és plusz 3 között lehet.

Vasárnap – Már nem csak a hegyekben fordulhat elő havazás, hiszen a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul majd.