Álmában halt meg a 9 éves koronavírusos kislány


Álmában halt meg a 9 éves koronavírusos kislányFelfoghatatlan tragédia történt, amikor egy kilenc éves kislány álmában elhunyt. A gyermek megfertőződött a koronavírussal, de semmilyen alapbetegsége nem volt, sőt, a halála előtti estén állapota javulni látszott.


A texasi kislány, Makenzie Gongora három nappal halála előtt produkált pozitív koronavírus-tesztet, de a kilenc éves kislánynak nem volt komoly baja, pusztán néhány enyhe tünet jelentkezett nála. Fáradtságra, fejfájásra panaszkodott és néhányszor hányt is.


Makenzie egészséges volt és semmilyen alapbetegsége nem volt. Ennek ellenére a koronavírus egyik napról a másikra elvette az életét. A kislány tesztje január 29-én lett pozitív, három nappal később, az édesapja születésnapján pedig elhunyt. A gyermek február elsején már egészen jól volt, tünetei enyhültek, így tért nyugovóra, reggelre azonban meghalt.


Makenzie-t álmában érte a halál, szülei kora reggel már nem tudták őt felébreszteni. A kislány ugyanúgy, mint a többi koronavírusos beteg, egyik nap jobban, míg a másik nap rosszabbul volt. Az orvos azt tanácsolta az édesanyjának, hogy tartsa őt folyamatos megfigyelés alatt, óránként mérje a lázát és tegyen meg mindent gyermeke kényelmében. Úgy vélte, Makenzie nem szorul kórházi ellátásra, otthon, családja körében meg fog gyógyulni. Sajnos azonban nem így történt. A kilenc éves kislány három nappal a pozitív koronavírus-teszt után eltávozott az élők sorából.


Halálának körülményeit és okát még nem hozták nyilvánosságra. Több orvos is szólt emelt arról, hogy a gyerekek lehet, hogy jobban viselik a betegséget, mint a felnőttek, de később komoly és súlyos következményei lehetnek a vírusnak. Ebben az esetben viszont nem tudni, mi történt, hiszen Makenzie még bőven a betegség elején járt.