Feljelentik Müller Cecíliát, hivatali visszaélés vádjával. EZ derült ki róla


Feljelentik Müller Cecíliát, hivatali visszaélés vádjával. EZ derült ki róla



Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

– ezt a levelet küldte el véletlenül Müller Cecília a kollégái mellett Hadházy Ákosnak is.


Hadházy azzal a kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe. Az országos tiszti főorvos ugyan konkrétan nem említette a levelet, de az operatív törzs tájékoztatóján pont ugyanazzal magyarázkodott, amit gyenge érvnek talált, miszerint most elsősorban emberéleteket kell menteni, nem kérdésekre válaszolgatni.


Szél Bernadett viszont nem volt ilyen megértő, és arról posztolt Facebookon, hogy feljelentik Müller Cecíliát:


Feljelentést teszünk Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Eddig is láttuk, mert nem egy és nem kettő adatkérésünk és megkeresésünk húzódik időtlen idők óta – például a szociális intézmények helyzetét november óta titkolják –, hogy a tisztifőorvos visszaél a vészhelyzet adta lehetőséggel és anélkül tartja vissza a közérdekű adatokat akár 90 napig, hogy azok kiadása veszélyeztetné a közfeladatai ellátását, de: most maga küldte el a bizonyítékot Hadházy Ákosnak

– indokolta a képviselő a feljelentést.


Szél Bernadett szerint a levél bizonyítja, hogy „Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn”.


Az országgyűlési képviselő azzal folytatja bejegyzését, hogy ebből is látszik, „a közérdekű adatok visszatartását lehetővé tevő rendelet alkotmánysértő, hiszen semmilyen garanciát nem ad arra, hogy azt az állami szervek nem visszaélésszerűen, az információs jogokat kiüresítő módon alkalmazzák”, ezért másodszor is alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz.