Most érkezett! Gyógyíthatatlan betegséggel küzd Nagy Feró...már az orvosok sem tudnak ezen segíteni


Most érkezett! Gyógyíthatatlan betegséggel küzd Nagy Feró...már az orvosok sem tudnak ezen segíteni



Nagyjából két évvel ezelőtt jelentkeztek először Nagy Ferónál az első aggasztó tünetek. A Beatrice frontembere akkor még nem gondolt arra, hogy olyan súlyos betegséggel küzd, amiből nem tudják kigyógyítani az orvosok.


Krónikus hörghurutban szenved, ami igen kellemetlen egy színpadi művész számára. A köhögés és a fulladás bizony megkeseríti egy énekes életét. Ráadásul a Beatrice mindig is sokat foglalkoztatott együttes volt, rengeteg koncerttel, így gyorsan kellett cselekedni, hogy a betegség ne hátráltassa őket a fellépésekben. Feró eleinte nem vette komolyan, hogy ezzel a problémával folyamatosan foglalkoznia kell, és nem hagyhatja figyelmen orvosa utasításait.


– Emlékszem, antibiotikumot szedtem, bár annak haszna nem volt, nem igazán javult a helyzet. Egyedül az inhalátor javított az állapotomon, azt nem rendesen használtam, de amióta figyelek a rendszerességre, enyhültek a tünetek, sokkal jobban lettem.


– kezdi Feró a hot! magazinnak, aki azt is bevallotta, hogy az éneklés veszélyeztetése mellett a másik nagy félelme az volt, hogy betegsége miatt a focizást is abba kellene hagynia. – Egyszerűen rettegtem, hogy képtelen leszek folytatni a sportolást a köhögés miatt! 


Szerencsére nem volt ekkora a baj, azóta is szinten tudjuk tartani a betegséget – magyarázza az énekes, aki ennek ellenére tisztában van azzal, hogy erre a kórra élete végéig oda kell majd figyelnie. – A nevében is benne van: krónikus bronchitis, tehát gyógyíthatatlan. Felelősségteljes ember vagyok, tehát kordában tartom a tüneteket.


– A tüdő nagyon értékes szervünk, vigyáznunk kell rá! (…) A folyamatos orvosi kontroll elengedhetetlen, az állapot változásától függően kell beállítani a gyógyszereket – mondta a lapnak dr. Bense Tamás.