Saját édesanyja miatt halt szörnyet a 14 éves Kristóf.. Borzalmas dolog történt


Saját édesanyja miatt halt szörnyet a 14 éves Kristóf.. Borzalmas dolog történt



Legalább öt év börtönnel büntetné az ügyészség azt a férfit, aki részegen okozott balesetet, amelyben egy 14 éves fiú életét vesztette. Az autó egy villanyoszlopnak csapódott és kigyulladt. A jármű a kamasz fiú édesanyjáé volt, azonban a nő átadta a volánt az ittas férfinak, ezért következett be a baleset.


 Vádat emeltek a felelőtlen felnőttekkel szemben

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat azokkal a felnőttekkel szemben, akiknek köze volt a 2020 júliusában Hodászon történt, tragikus kimenetelű balesethez. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.


Alkoholt ittak

A vádirat szerint tavaly július 13-án, délután a 14 éves Kristóf édesapja és az apa barátja egy hodászi presszóban italoztak. Jó néhány sört megittak, ami mellé néhány pohár pálinkát is fogyasztottak. Később egy ismerősükkel átvitették magukat Nyírmeggyesre, ahol egy másik presszóban folytatták a dorbézolást. 

 

Itt már a gyerek is ivott

Az új helyen már a 14 éves fiú is belekezdett az italozásba, az édesapja tudtával. Ennél még nagyobb baj, hogy az apa az erősen ittas barátjával hátrahagyta a gyermekét a presszóban, ő magát pedig hazavitette egy ismerősével. Ezzel a magatartásával az édesapa súlyosan veszélyeztette a gyermek értelmi, erkölcsi és testi fejlődését.

 

Megérkezett Kristóf édesanyja

Amikor betért a presszóba a gyermek édesanyja, együtt folytatták tovább a poharazást. Kristóf az anyja jelenlétében, sőt kérésére rendelt a pultnál sört és pálinkát, amit a háromfős társaság elfogyasztott. 19 óra körül az édesanya beült a volán mögé, és útnak indultak: Kristóf biztonsági öv nélkül a hátsó ülésen foglalt helyet, míg a család barátja az anyósülésre ült.



Átadta a kormányt a részeg férfinak

Útközben az édesanya átengedte a vezetés lehetőségét az ittas barátnak, aki Hodász egyik utcáján kb. 100 km /h sebességgel hajtott 20 óra 45 perckor. Az alkohol erős hatása és a túlzott sebesség miatt az autó kisodródott az egyik kanyarban, és egy beton villanyoszlopnak csapódott. Az édesanya még pont kihúzta a gyermekét a lángra kapó autóból.


Nagyon durva balesetet szenvedtek

A baleset következtében a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hiába mentette ki az édesanyja az égő járműből, a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség szerint a fiún az azonnali orvosi ellátással sem lehetett segíteni.


Többiek is megsérültek

Az ütközéstől az édesanya 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a család ittas barátja pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. A villanyoszlop kitörésével 58 lakásban szünetelt az áramszolgáltatás 7 órán keresztül.


Súlyos vádakra felelhetnek

Az ügyészség a balesetet okozó ittas sofőrt halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettével, és közérdekű üzem működése megzavarásának vétségével, az édesapát és az édesanyát kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, továbbá az anyát halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettével vádolja. Továbbá a vádhatóság szerint az édesanya is súlyosan veszélyeztette a gyermek értelmi, erkölcsi fejlődését és testi épségét az italozással és azzal, hogy a kormányhoz engedte a részeg barátját.

 

Öt évet kaphat a részeg sofőr

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben az elkövetők beismerő vallomást tesznek, akkor a bíróságon nem lesz tárgyalás, és az ittas sofőrnek 5 év börtönbüntetés és 6 év eltiltás a járművezetéstől lenne a büntetése. A szülőkkel szemben kettő-kettő év börtönbüntetést indítványozott az ügyészség azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság függessze fel próbaidőre. Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.