Brutálisan meggazdagodott az AstraZeneca vezérigazgatója..


Brutálisan meggazdagodott az AstraZeneca vezérigazgatója..A vállalat vezérigazgatója gyönyörű házzal jutalmazta meg magát Sydney előkelő városrészében, Mosmanben – írja a B92 hírportál.

A városrész egy valóságos ausztrál Beverly Hills, a fényűző épületért pedig nyolcmillió eurót fizetett, jelenti a Domain ausztrál hírportál. 

Pascal Soriot (61) jelenleg Európában tartózkodik, ezt a vállalat menedzsere árulta el, de ez nem akadályozta meg abban a feleségét, hogy a hét folyamán berendezze a négy szobás villájukat, amelyben többek között egy nagy méretű pince, házimozi és edzőterem is található.

Az AstraZeneca vezérigazgatójának fizetése 27,5 millió dollárt tesz ki, a villára pedig ebből kifolyólag nem kellett hitelt felvennie. A vállalata az ötödik legnagyobb a világon és ennek megfelelően rengeteg pénz folyik be a számlára, de nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a többi igazgató kollégájához képest ő kapja a legkevesebb fizetést.


Az új házat a vezérigazgató Phil Arnold ingatlanbefektetőtől és annak feleségétől vásárolta meg, amely 2005. óta volt a birtokukban, akkoriban pedig 3,95 millió dollárért vásárolták meg.

Az AstraZeneca vezérigazgatója francia és ausztrál állampolgársággal is rendelkezik. Ausztráliában jelenleg a gyermekei és unokái élnek, valamint még márciusban kijelentette, hogy szerette volna, ha Ausztráliában állítanák elő a védőoltást, mert így akarta megerősíteni az ország stratégiai semlegességét.

Ez az én hazám és szerettem volna biztosítani, hogy az itt élő emberek védettek legyenek – mondta a The Age magazinnak.

Soriot egyébként több ingatlant vásárolt már korábban is. Sydney Lavender Bay városrészében még 2013-ban 3,5 millió dollárt fizetett egy ottani ingatlanért.