Szomorú és fájdalmas kötelességem tudatni veletek.. Katika néni végleg eltávozott


Szomorú és fájdalmas kötelességem tudatni veletek.. Katika néni végleg eltávozott



Kedves óvodapedagógus és pedagógiai munkát segítő Kolléganők, Kollégák! Kedves követőink!

SZOMORÚ ÉS FÁJDALMAS KÖTELESSÉGEMNEK TESZEK MOST ELEGET…

Mély megrendüléssel tudatom veletek a hírt, hogy a magyar óvodapedagógia egyik kiváló szakembere, felejthetetlen alakja, a mindenki által nagyra becsült és tisztelt KÖRMÖCI KATALIN, mindannyiunk Katikája, Katija, Kati nénije, Körmije, Körmikéje 2021. Július 17 –én, 73. életévében végleg eltávozott közülünk, és mostantól az égiek között szeretgeti tovább a számára oly kedves „kölköcskéket”.

Nehéz szavakba önteni azt a fájdalmat, amit érzek, de tudom, hogy nem csak a családja, a barátai és munkatársai számára veszteség, hogy már nem lesz közöttünk. Mindenki számára az, aki tisztelte, szerette, akit megérintett személyisége, töretlen hite, tenni akarása a gyermekekért, a gyermekcentrikus óvodapedagógiáért.

Mivel végső búcsúra csak a szűk családja kíséri, ezért arra kérlek benneteket kedves Kolléganők, Kollégák, hogy a számára oly kedves Óvodai Nevelés Facebook-oldalán köszönjetek el, búcsúzzatok el tőle!

Mindig boldoggá tette a felé irányuló végtelen szeretet, amit tőletek kapott. Ezért talán végső elköszönésként is itt búcsúzhatnánk tőle a legméltóbban. Egy-egy emlékkel, egy-egy közös fotóval, egy-egy meghatározó pillanat leírásával, ami számotokra kedves volt és hozzá fűződött, esetleg meghatározta a pályátok alakulását.

Akik ismerték őt és részt vettek az előadásain, az általa szervezett szakmai napokon, tudják, hogy egyik kedvence volt a Demjén–Varga–Charlie: ¬Ki szívét osztja szét „Sacra Corona” című magyar történelmi filmdráma betétdala.

„Ki szívét osztja szét

Ő lesz a remény

Ki szívét osztja szét

Az élet csak övé

Ki szívét osztja szét

Követik merre jár

Hegyeken és tengereken túl

Értik majd szavát…”

Azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy ő tényleg szétosztotta a szívét, mindannyian kaptunk belőle egy-egy darabot, és neki nagyon sokan értették a szavát…

Ezért olyan fájdalmas elfogadni a visszafordíthatatlant…