"A magyar férfiak fele még azelőtt meghal, mielőtt megérné a nyugdíjat" - Jakab Péter nagyon kifakadt


"A magyar férfiak fele még azelőtt meghal, mielőtt megérné a nyugdíjat" - Jakab Péter nagyon kifakadt



A németországi voksolás mellett a magyar előválasztás is szóba került ma a Parlamentben a napirend előtti felszólalásokban. Az ellenzéki képviselők a demokrácia ünnepeként hivatkoztak az akcióra. A kormánypártok szerint viszont az ellenzék demokrácia felfogását Gyurcsány Ferenc egy ellentüntetővel folytatott vitája szemlélteti, amelyben a DK elnöke emelt hangon szólította fel a kötekedőt, hogy fogja be a száját. Az ATV Híradó riportja.

A kormánypárti képviselők felállva üdvözölték Kövér Lászlót, az ellenzéki padsorokban viszont ülve maradtak a képviselők, amikor a házelnök az ülésterembe lépett. Az Országgyűlés őszi ülésének harmadik ülésnapját a napirend előtti felszólalásokkal kezdték.


A Jobbik elnöke szerint a kormánypárt a saját gazdagodása oltárán feláldozta a nemzetet.

„Nincs még egy olyan ország, ahol 3 százalékkal emelik a nyugdíjakat, 3 százalékkal emelkednek a bérek, de egyébként 5 százalékkal gyengül a forint. Nincs még egy olyan ország, ahol a férfiaknak a fele még azelőtt meghal, mielőtt nyugdíjba mehetne” 

– nehezményezte Jakab Péter.

Dömötör Csaba arról beszélt, ha Jakab Pétert érdekelné a magyarok helyzete, akkor nem fogott volna össze Gyurcsány Ferenccel. „Az új főnökei kormányzása idején 13 százalékkal nőttek a reálbérek Magyarországon. A mostani kormányzás alatt 70 százalékkal. Az akkori gazdasági járványkezelési 7 százalékos zsugorodást hozott ennek az országnak, idén pedig van arra esélyünk, hogy 7 százalékos legyen a gazdasági növekedésünk” – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A Párbeszéd politikusa a demokrácia ünnepeként hivatkozott az ellenzéki előválasztásra. „Nem úgy néz ki, ahogy Önöknél, hogy Orbán Viktor kijelöli azokat a pártkatonákat, akik majd harcba indulnak” – mondta Tordai Bence, frakcióvezető-helyettes.

Orbán Balázs szerint viszont éppen az ellenzék nem szereti meghallani a nép hangját, példaként pedig Gyurcsány Ferencet említette. „Mit mondott az Önök szövetségese, amikor elmondta egy egyszerű magyar állampolgár, hogy mit gondol Gyurcsány Ferencről? Azt kiabálta neki, fél centiről vöröslő arccal, hogy fogja be a száját” – idézte fel a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Arató Gergely, a miniszterelnök korábbi mondatait idézve arról beszélt, a kormány lebecsüli a magyar nőket. „Ha Angela Merkel ide született volna Magyarországra, akkor őt kiküldték volna a konyhába, vagy a szülőszobába, nem a munkahelyre, vagy a politikába” – vélekedett a frakcióvezető-helyettes.

Dömötör Csaba szerint ez álhír: a kormány kiemelt törekvése, hogy minden tiszteletet és minden támogatást megadjon a magyar nőknek. „Egy gyermeket nevelő nő sokkal többféle támogatást kap, mint az Önök támogatása idején, minden gyermeket nevelő nő számíthat erre” – mondta el az államtitkár.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke arról beszélt: Európában baloldali zöld fordulat jön. Erre Rétvári Bence úgy reagált, hogy az MSZP elnöke tűkön ülve várja, hogy Joe Bidentől kezdve az új német kancellárig külföldről segítsék vissza a hatalomba az ellenzéket.