Szomorú hír érkezett II.Erzsébetről.. Erre nem számított a világ, de bekövetkezett


Szomorú hír érkezett II.Erzsébetről.. Erre nem számított a világ, de bekövetkezett



Az elmúlt hetekben először jelent meg járóbottal a nyilvánosság előtt a brit uralkodónő, most pedig orvosai nem engedték, hogy Írországba repüljön.

A királynő lemondta észak-írországi útját, miután elfogadta az orvosi tanácsot, hogy pihenjen.

A Buckingham-palota szóvivője elmondta:

– A királynő vonakodva fogadta el az orvosi tanácsot, hogy a következő néhány napban pihenjen. Őfelsége jó hangulatban van, és csalódott, hogy már nem tud elutazni Észak-Írországba, ahol ma és holnap egy sor kötelezettséget vállalt volna.

– A királynő a legmelegebb jókívánságait küldi Észak-Írország népének, és örömmel várja, hogy a jövőben is ellátogathasson hozzájuk – tette hozzá a szóvivő. 


II. Erzsébet királynőnek október 20-án, szerdán kellett volna Belfastba érkeznie, ahol legutóbb öt évvel ezelőtt járt Fülöp herceggel. Egyes források megerősítették, hogy a királynő betegsége nincs összefüggésben a koronavírussal. 

A windsori kastélyba vonult vissza, ahol az elmúlt 18 hónap nagy részét töltötte. A 95 éves uralkodó, akit az elmúlt hetekben először jelent meg a nyilvánosság előtt botra támaszkodva. A jövő hónapban állítólag már részt fog venni a COP26 ENSZ éghajlatváltozási konferencián Glasgow-ban – írja a Mirror.