2 perce jött, fontos változás a boltok nyitva tartásában:


2 perce jött, fontos változás a boltok nyitva tartásában:



Már nincs sok idő hátra karácsonyig, így a legtöbb munkahelyen már most elkezdenek felkészülni erre az ünnepre.


A dolgozói szakszervezetek kérésére idén korábbra eshet az üzletek zárásának ideje december 24-én. A munkaadók egyeztetése zajlik, hamarosan hivatalos ajánlás születhet. Délelőtti hírösszefoglaló.

Az ágazati képviselők 2021-ben várhatóan azt javasolják, hogy szenteste az üzletek a jelenleg érvényes 14 óra helyett délben zárjanak be – ismerteti pénteki számában a Magyar Nemzet.


Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára a lapnak elmondta: a túlnyomórészt hazai kis- és közepes vállalkozásokból álló szövetségük támogatja a kiskereskedelmi egységek december 24-i nyitvatartásának módosítását aszerint, hogy az üzletek a jelenleg érvényes 14 óra helyett országosan és egységesen, legfeljebb 12 óráig lehessenek nyitva. 


A főtitkár elmondta, hogy a munkaadói érdekképviseletet a dolgozók képviselői keresték meg. A szakszervezetek azt kérték: ebben az évben legyen irányadó, hogy a pultok, kasszák mögött egész évben helytálló alkalmazottaknak minden korábbinál többet számítana, ha karácsony előtt két órával hamarabb tehetnék le a műszakot és juthatnának haza a családjukhoz.