800 ezer ember írta alá a petíciót, hogy Putyin nyilvánítsák háborús bűnösnek..


800 ezer ember írta alá a petíciót, hogy Putyin nyilvánítsák háborús bűnösnek..



A világ minden tájáról csaknem 800 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben felszólítják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy háborús bűnösként álljon bíróság elé.

A petíció szerzői arra kérik a világ vezetőit, hogy vonják felelősségre Putyint és cinkosait Ukrajna elleni illegális inváziójukért. A petíció március 14-én jelent meg, és szinte minden kontinensről aláírták. A szervezők abban reménykednek, hogy összegyűlik egymillió aláírás- írja a Daily Mail (Hozzá kell tenni, a 800ezer fő a Föld 7,7 milliárdos lakosságát tekintve meglehetősen kevés még.)


Arra kérjük Önt, hogy teljes mértékben támogassa a Nemzetközi Büntetőbíróság külön vizsgálatát az Ukrajnában elkövetett feltételezett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények ügyében. Soha nem lesz béke ilyenfajta elszámoltathatóság nélkül

-olvasható a petíció oldalán


Oroszországot heves nemzetközi bírálatok érik azóta, hogy megindították az Ukrajna elleni támadást. Az orosz hadsereg rakétái és tüzérség által eltalált célpontok között kórházak és lakóparkok is szerepelnek.