Ez az öt jel figyelmeztet a majomhimlőre..Nem is gondoltad volna


Ez az öt jel figyelmeztet a majomhimlőre..Nem is gondoltad volna



Ezekre a jelekre érdemes odafigyelni az új vírus kapcsán. A szakértők úgy gondolják nincs szó súlyos fertőzésről.


Május elején jelent meg Európában a majomhimlő, ami leginkább Nyugat- és Közép-Afrikában volt csak korábban jelen. Az első páciens egy olyan európai lakos volt, aki Nigériában járt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 12 országban 92 esetet erősített meg, továbbá 28 gyanús esetet jegyeztek fel.


Dr. Hilary Jones brit egészségügyi szakember arra figyelmeztetett, hogy a majomhimlő kitörése példátlan, és felszólította az embereket, hogy legyenek éberek a tünetekkel szemben. 


„Tudjuk, hogy általában nem súlyos fertőzés. A halálozás körülbelül egy százalékos a kevésbé fertőző nyugat-afrikai változatnál, már ha azt változatnak akarjuk nevezni. Ébernek kell lennünk. Az embereknek ismerniük kell az influenzaszerű tüneteket és a kiütéseket” – nyilatkozta Dr. Hilary Jones, aki ismertette a majomhimlő tüneteit.


Az öt fő tünet:

Láz

Fejfájás

Hátfájás

Ízületi és izomfájdalmak

Néhány nap múlva kezdődő kiütés, amely először úgy néz ki, mint a bárányhimlő, majd gennyes pattanásokat, kis keléseket és hegeket okoz

A majomhimlős kiütés egy-három nappal az influenzaszerű tünetek után jelenik meg. Gyakran az arcon kezdődik, mielőtt átterjedne a test más részeire, beleértve a nemi szerveket is. A betegség jellemzően két és négy hét között tart.