3 éve halt meg Benkő Dániel.. így néz ki a 100 milliós háza.. te jó ég


3 éve halt meg Benkő Dániel.. így néz ki a 100 milliós háza.. te jó ég



 Zárt ajtók, pókhálós ablakok, rendezetlen udvar – így fest most Benkő Dániel imádott otthona. A budai erdőkben fekvő ingatlan egykor a környék egyik legszebb villája volt, amire a lantművész élete fő műveként tekintett. Folyamatosan csinosítgatta, felújította, ám a halála óta üresen, elhagyatottan áll.


Benkő Dániel pontosan három évvel ezelőtt, 72 éves korában hunyt el szívinfarktusban. A halála óta üresen áll imádott otthona, amit három évvel ezelőtt a lánya utasítására teljesen lezártak: rácsokat tettek az ablakokra és ajtókra.


A Blikk ellátogatott a budai hegyek egyik legimpozánsabb környékén álló villához, amely azóta is rácsokkal van felszerelve. Rendezetlennek és elhagyatottnak tűnt az ingatlan, amit három éve, Benkő Dániel halála óta vélhetően nem laknak. Ezt bizonyítja az is, hogy hiába csöngettünk, senki nem nyitott ajtót.


Mint ismert, a villát és Benkő minden egyéb hagyatékát a halála után a két lánya örökölte. Dalma azóta is Magyarországon él a családjával, Vivien viszont évekkel ezelőtt Franciaországba költözött, és nem tartotta a kapcsolatot az édesapjával. Ennek ellenére – mivel tudomásunk szerint Dániel nem írt végrendeletet – mind a ketten egyenlő részben örökölték a házat, amit azóta sem adtak el, és egyikük sem vett birtokba.