Elfogyhat a pezsgő szilveszterre, figyelmeztetést adott ki a Törley


Elfogyhat a pezsgő szilveszterre, figyelmeztetést adott ki a TörleyA háború begyűrűzött a pezsgőpiacra is, az üveg és a drótkosarak kapcsán is problémákat okozott az ellátásban. Ez azóta stabilizálódott, ugyanakkor kiestek csomagolásgyártó kapacitások, ami Európában extra keresletet eredményezett a palackok iránt. Általános hiány azonban nem várható – nyilatkozta a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója a VG-nek.


Az év végi hajrá polci készlethiányt okozhat az év utolsó napjaiban egyes termékeknél, ezért nem érdemes a vásárlást az utolsó pillanatra hagyni – tette hozzá Müller Kornél, aki szerint az alkoholmentes Törley értékesítése előreláthatólag az év sikertörténete lesz.Meglátása szerint a magyar fogyasztók nagyrészt még mindig az édes pezsgőt részesítik előnyben, de trendjét tekintve határozott elmozdulás érezhető a szárazak felé.Felhívta a figyelmet arra is, hogy az átlagos élelmiszer-infláció mértékéhez képest kevésbé emelkedtek a pezsgőárak az idén.Polci készlethiány lehet a pezsgőknél az év végén – nyilatkozta a Törley-vezér.


A háború begyűrűzött a pezsgőpiacra is, az üveg és a drótkosarak kapcsán is problémákat okozott az ellátásban. Ez azóta stabilizálódott, ugyanakkor kiestek csomagolásgyártó kapacitások, ami Európában extra keresletet eredményezett a palackok iránt. Általános hiány azonban nem várható – nyilatkozta a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója a VG-nek.


Az év végi hajrá polci készlethiányt okozhat az év utolsó napjaiban egyes termékeknél, ezért nem érdemes a vásárlást az utolsó pillanatra hagyni – tette hozzá Müller Kornél, aki szerint az alkoholmentes Törley értékesítése előreláthatólag az év sikertörténete lesz.Meglátása szerint a magyar fogyasztók nagyrészt még mindig az édes pezsgőt részesítik előnyben, de trendjét tekintve határozott elmozdulás érezhető a szárazak felé.


Felhívta a figyelmet arra is, hogy az átlagos élelmiszer-infláció mértékéhez képest kevésbé emelkedtek a pezsgőárak az idén.