Az esküvőre készült Péter és Niki..kiderült, hogy mi történt a panelházban, a sötétben


Az esküvőre készült Péter és Niki..kiderült, hogy mi történt a panelházban, a sötétben



Egy rendőrt halálra késelt, másik kettőt pedig megsebesített egy férfi Újbudán. A bérelt lakásban élő Szilárd démonokat vélt hallani és látni, ezért valamennyi szomszédja ajtaján bedörömbölt, végül egy súlyosan beteg, idős asszonynál követelt bebocsátást. A lakók értesítették a rendőrséget.


Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.


Baumann Péter az unokatestvére elmondása szerint már gyermekkorában is rendőrnek készült. 


Mindig megvédte a gyengébbeket, és szívesen segített a bajba jutottakon.

 Csaknem tíz éve szolgált a testületnél, és a kedvesét, Nikit is a hivatásának köszönhetően ismerte meg. A Bors információi szerint már a családalapítást tervezték.



Egy csupaszív, mindig vidám fiú volt. Csak jót tudok róla mondani

 – mondta lapunknak a közeli rokon.


Péter családjában senki nem lepődött meg, hogy az eredetileg gépészetet tanult férfi olyan hivatást választott, melynek köszönhetően másokért tehet, hiszen családi mintában is ezt látta, mert az édesanyja műtősnőként dolgozik.


Péter, az utolsó szolgálati napján, január 12-én vidáman indult munkába. Tisztában volt vele, hogy hivatása veszéllyel jár, de ez sosem szegte kedvét. Miután a segélyhívó központba a hívás beérkezett, két férfi és két női kollégájával ment ki a helyszínre. Egy erősen zavart, információink szerint skizofréniában szenvedő férfi ugyanis őrjöngve járta végig a Lecke utca 1. szám alatti térsasházat, és mindenkihez bezörgetett, mondván, démonok vannak köztük.


 A lakótársak jó ideje sejtették, hogy Szilárd elméjében valami nincs rendben. Többen is féltek tőle, akárcsak az a 80 év felett járó asszony, akihez utoljára próbált bejutni.

Marika néni helyzetét nehezíti, hogy súlyos betegsége miatt mindkét lábát amputálták, így már az is komoly megpróbáltatást jelent neki, hogy a lakásán belül az ajtajáig eljusson. 



Fotó: Markovics Gábor - Marika néni ajtaja, amit a gyilkos betört

Miután az egyenruhások a helyszínre értek, Szilárd először együttműködőnek tűnt. A nála levő, 45 centiméteres kést át is adta a rendőröknek, akik aztán megpróbálták megbilincselni. Abban a pillanatban amikor lekapcsolt a lépcsőház világítása, a férfi ezt kihasználva a vágóeszközt kirántotta a rendőr zsebéből, és szíven szúrta Pétert. Még két rendőrt megsebesített, ám az egyik bajtársuknak sikerült a kést elvennie tőle, köszönhetően annak, hogy éppen egy vágásálló kesztyűt viselt. A támadó ezután kimenekült az utcára. Végül a villamosmegállóban sikerült őt megállítani. Valamennyi sérültet kórházba szállították, ahol végül Péter életét vesztette. Február 4-én ünnepelte volna a 30. születésnapját.


A Borsnak az egyik szemtanú azt is elmesélte, hogy Szilárdot látásból ismeri:


- Egyszer kutyasétáltatás közben találkoztam vele, és elmesélte, hogy az ő kedvence elpusztult, és ezt a veszteséget nem heverte ki. 


Már akkor megmutatkozott agresszív természete, ugyanis kinyilvánította, hogy ő nem hajlandó figyelembe venni a parkolás fizetőssé válását hirdető táblákat, ezért azokat le fogja szakítani.

A tragédia helyszínén péntek délelőtt megjelent Pintér Sándor belügyminiszter is, aki Bauann Pétert hősi halottá nyilvánította. 



Péter több gyermekkori barátját is elértük:


Mindig vidám és jókedvű volt, tényleg nem láttam egyszer sem bánatosnak. Sokat beszélgettünk a hivatásáról amiről valahogyan mindig pozitívan tudott nyilatkozni

 – mondta egyikük. Egy másik férfi hozzátette, hogy a fiatal rendőrnek a hivatása mellett a másik szenvedélye a futball volt.