Kedves Rendőr társaim..A golyóálló mellény megvédte volna Péter életét, csak ugye nincs pénz rá! Mennyit ér egy emberélet?!


Kedves Rendőr társaim..A golyóálló mellény megvédte volna Péter életét, csak ugye nincs pénz rá! Mennyit ér egy emberélet?!


 “Kedves Zsaruellátó! Még sosem írtam Nektek, de ezt most muszáj vagyok leírni. Hihetetlen ami történt, borzalmasan érzem magam, 5x is elsírtam magam a munkahelyemen. 


Személyesen is volt lehetőségem Petit megismerni, aki egy igazi élettel-teli, mosolygós srác volt, imádta a szüleit, mindig róluk mesélt..sokat volt lehetőségem vele beszélni, találkozni is egy jó párszor. Mindig öröm volt látni és beszélgetni vele..

Voltak céljai, őszintén beszélt és mindig mosolyt csalt a másik arcára. 


Egyszer megkérdeztem tőle, mikor felmentem Budapestre találkozni vele, hogy “Na de Peti, leszerelnél valaha is a Rendőrségtől? Nagyon sok veszéllyel jár ez.. ezen nem gondolkoztál, mi lesz ha történik veled valami?”

Erre csak annyit mondott: “Soha nem szerelnék le, imádom a hivatásom és nem félek a rosszfiúktól, elbánok velük, de ha történne is velem valami, akkor azt azért tettem, hogy megvédjem azokat, akik miatt rendőr lehetek.” 


Ma elment Ő, Baumann Péter, egy világi jókedvű barátunk, ismerősünk, kollegánk..Nagyon közel álltunk egymáshoz, aki ismerte, tudta, hogy kevés olyan jó ember van, mint amilyen Ő volt…mérhetetlenül sajnálom.


Kérek minden rendőrt, hogy vigyázzon magára nagyon!! Soha sem lehet tudni mi fog történni, hogy megélitek-e a másnapot… 🙁 Mindenki nagyon nagyon vigyázzon magára!


Nagyon sajnálom. Kitartást az összes kollegájának. És részvétem mindenkinek aki legalább annyira ismerte mint én.. :😭"