Nagymamája karjában halt meg a 6 éves kislány.. szívinfarktust kapott


Nagymamája karjában halt meg a 6 éves kislány.. szívinfarktust kapottA gyermek keze és lába zsibbadni kezdett, de nem szólt senkinek, hogy rosszul van.


Szívinfarktusban halt meg egy 6 éves kislány a Donyeck megyei Avgyijivka városában, amelyet az orosz megszállók folyamatosan lőnek. A kislány a nagyszüleinél élt, édesanyja külföldön dolgozik, édesapja pedig meghalt.


„Este a gyermek keze és lába zsibbadni kezdett, de nem szólt senkinek. A nagyszülőknek pedig nem volt lehetőségük segítséget kérni. Sajnos nincs semmilyen törvényes mechanizmus arra, hogy kikényszerítsük a gyerekek eltávolítását a városból” 

– mondta Vitalij Barabas, a katonai közigazgatás vezetője.


Vlagyiszlav Mahovszkij önkéntes, aki részt vesz az emberek evakuálásában a fronthoz közeli területekről, a portálnak nyilatkozva elmondta, többször is felajánlotta a családnak, hogy távozzanak, hiszen június óta a család az pincében élt. Azért nem hagyták el a várost, mert kislány dédszülei ott éltek. 


A közigazgatás vezetője szerint 2500 civil maradt a városban, köztük sokan gyerekek. Az elmúlt két hétben egyetlen ember sem utazott el, még csak nem is hívott senki, és nem kért evakuálást.