2 napja nem engedi el a Török édesapa az elhunyt lánya kezét...Ez a kép bejárta az egész világot


2 napja nem engedi el a Török édesapa az elhunyt lánya kezét...Ez a kép bejárta az egész világotSzívet tépő fotó járta be a világsajtót a földrengés sújtotta Törökországból: a képen egy apa látható, aki nem engedi el egy összedőlt épület romjai alatt lévő, elhunyt lánya kezét.


Szívet tépő fotó járta be a világsajtót a földrengés sújtotta Törökországból: a képen egy apa látható, aki nem engedi el egy összedőlt épület romjai alatt lévő, elhunyt lánya kezét.

A fotó, amely kitépi a világ szívét

Szívet tépő fotó járta be a világsajtót a földrengés sújtotta Törökországból: a képen egy apa látható, aki nem engedi el egy összedőlt épület romjai alatt lévő, elhunyt lánya kezét.

Ahogy arról korábban beszámoltuk, több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét: a legnagyobb rengés a mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A 2011 óta polgárháború dúlta Szíriában egész házsorok dőltek össze a rengésben, ugyanis a bombázások miatt a házak alapja már korábban megsérült.


A természeti csapás másnapján, kedd hajnalban már legalább 4300-ra tették a törökországi és szíriai áldozatok számát. Azóta is folyamatosan zajlik a túlélők keresése és mentése, ám a munkálatokat nagyban megnehezíti a zord időjárás és az utórengések, amelyek egyike kedd reggel is megrémítette a lakosságot.


A drámai állapotokról számos fotó látott és lát napvilágot, amelyek közül egy igazán szívszaggató kép is bejárta a világsajtót. A felvételen egy gyászoló török apa látható, aki nem hajlandó elengedni 15 éves, egy leomló épület által halálra zúzott lánya kezét.A Daily Mail arról ír, hogy a földrengés epicentrumához közel fekvő Kahramanmarasról készült tragikus fényképen az apa, Mesut Hancer egy narancssárga kabátban kuporog egy meredek romhalmazon, bal karjával meghalt lánya kezét fogva.


Mesut lánya, a 15 éves Irmakleyla Hancer hétfőn halt meg a földrengés következtében.