Meghalt egy 14 éves fiú. aki felmászott Egernél a vonat tetejére


Meghalt egy 14 éves fiú. aki felmászott Egernél a vonat tetejére



Több, mint egy hónapig küzdöttek az orvosok annak a 14 éves fiúnak az életéért, aki barátjával felmászott egy vonat tetejére az egri vasútállomáson. Mindkét fiatalt halálos áramütés ért, Károlyt életveszélyes állapotban vitték kórházba. A kamasz a napokban hunyt el a Bethesda Gyermekkórházban. 



Felmásztak a vonatra

Ahogy arról portálunk is beszámolt két kamasz még január 9-én mászott fel az egri pályaudvaron a vonatra. Mindkettőjüket áramütés érte. Egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!


Testének nagy része megégett

A mentők ezután a két fút kórházba vitték. Az egyikük enyhébb áramütést szenvedett, a 14 éves Károly azonban életveszélyes állapotba került, testének 80%-án megégett. A fiatalok állítólag egy felnőtt, 50 éves férfi társaságában jártak a pályaudvaron, eredetileg bulizni indultak.



Szökött gyerekek is velük voltak

A férfi állítólag nem várta meg, hogy kiérkezzenek a rendőrök és a mentők, mert olyan gyerekek is a társaságukban voltak, akik az intézetből szöktek meg. A fiúk, a Heves megyei Pétervásáráról származnak.


Zárlatot érzékeltek

Hogy miért másztak fel a kocsi tetejére, azt az eset után nem derült ki.  A vasúttársaság, még januárban azt mondta, a pályaudvar dolgozói zárlatot érzékeltek a baleset pillanatában. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

A Bethesdában küzdöttek az életéért

Károlyt, a súlyos sérültet, a Bethesda Gyermekkórházba szállították, ahol többtagú orvoscsapat küzdött az életéért. „Soha, soha ne másszatok vonatra! Újabb megégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel égésintenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat” – írták január 11-én a Bethesda Gyermekkórház oldalán.