Hétfőn olyan időjárás jön, ami a sokat látott meteorológusokat is meglepte


Hétfőn olyan időjárás jön, ami a sokat látott meteorológusokat is meglepteHétfőn markáns hidegfront vonul át hazánk felett, mögötte sarkvidéki eredetű léghullámok áramlanak fölénk, hózáporok kialakulására is számítani kell – írja a Kiderül.hu. Vasárnap délutánig gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, és csak néhol lehet csapadék, majd a délutáni, esti óráktól nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet és egyre többfelé elered az eső, záporeső. Egy-egy zivatar is kialakulhat, a délnyugati szél többfelé megélénkül, időnként megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 14 és 20 fok között valószínű.


Hétfőn reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, Az összefüggő csapadékzóna keletebbre húzódik, mögötte szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar is előfordul, északkeleten, illetve a hegyekben pedig havas eső is lehet. Délutántól fokozatosan csökken a csapadékhajlam, az északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik, a minimum-hőmérséklet 1, 8, a maximum 7, 15 fok között alakul. Kedden felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel,


elszórtan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor.


Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -5, -8 fokot is mérhetnek, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan előfordulhat eső, zápor, északkeleten eleinte még havas eső is lehet. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, majd délnyugati, nyugati szél, hajnalra általában -7 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett tájakon, illetve északkeleten -8, -9 fokot is mérhetnek. Délután 6, 15 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.