A teafa olaj mindenre jó szinte, csak a halálra nem


A teafa olaj mindenre jó szinte, csak a halálra nem



A teafaolaj fertőtlenítő készítése nem igényel különösebb összetevőket.

 

De miért teafaolaj?

 

A fertőtlenítés teafaolajjal nagyon eredményes lehet. A teafaolaj már egy régóta használt szernek számít az ausztrál őslakosok körében. Ezt gyógyhatásainak, valamint fertőtlenítő és gombaölő hatásának köszönheti. Bár belsőleg fogyasztva nem ajánlott, ugyanis enyhe mérgező hatással rendelkezik, külsőleges felhasználása annál inkább lenyűgöző. Nem véletlen, hogy számos kozmetikumban, samponban, krémben található meg.


Érdemes azonban óvatosnak lenni vele, ugyanis tudományos nincs meghatározva, hogy mekkora mennyiség számít még biztonságosnak. A kozmetikai termékekben nagyjából 5-10%-os koncentrációban található meg. 100%-os formában körömgomba ellen javasolt.

 


Teafaolaj kézfertőtlenítő készítése

 

Az alábbi összetevőkre van szükségünk:

 


- 100 ml desztillált víz


- 45 ml alkohol


- 1,5 ml teafa illóolaj

 


Esetleg még néhány csepp, másfajta illóolajat is hozzáadhatunk az illatosítás miatt.

 

Az elkészítése:


Csepegtessünk 6-10 cseppnyi teafaolajat az alkoholba. Keverjük jól össze. Ha ez megtörtént, keverjük össze a desztillált vízzel is. Javasolt szórófejes flakonba tölteni úgy használni.


A legjobb, ha szappanos kézmosást követően alkalmazzuk. Ha erre azonban nincs lehetőség, egy buszon, vagy valamilyen tömegközlekedési járművön tartózkodunk esetleg, akkor önmagában is használható a folyadék. Fújjuk be vele a kezünket, majd szépen dörzsöljük el alaposan.


Ha esetleg kifogytál az összetevőkből, akkor az alábbiakat érdemes még tudni.


Ha nincs kéznél alkohol, akkor használhatunk vodkát, vagy pálinkát is. Mivel ezeknek az alkohol tartalma kevesebb, így használhatunk belőlük többet, más arányban. Elkészíthető víz hozzáadása nélkül is, így erősebb hatással fog rendelkezni, azonban azzal is számolni kell, hogy így szárítani fogja a kezet. Ezt pár csepp glicerin hozzáadásával ellensúlyozhatjuk


Fontos tudni, hogy egyesek érzékenyek lehetnek a teafaolajra, ezért használat előtt mindenképp ajánlott egy bőrtesztet végezni!