A komáromi tesco parkolóban lakik egy 84 éves néni egy sátorban..videó


A komáromi tesco parkolóban lakik egy 84 éves néni egy sátorban..videó



Egyedül, iratok nélkül él egy idős asszony már egy hónapja a komáromi Tesco parkolójában.


Az árnyékban megbújva áll egy sátor a komáromi Tesco parkolójában, amelyben egy idős nő él. Az RTL Híradója szerint a sátor egy 84 éves nő otthona immár egy hónapja, ugyanis nincs hol laknia. Kezdetben egy széken aludt, aztán két hete kapott egy sátrat, ahol meghúzhatja magát éjszakára.


Az idős asszonynak nincsenek rokonai, a férje régen meghalt. Szlovák személyi igazolványa volt, de arra kérdésre, mi történt vele, nem tudott válaszolni.


A történet a napokban a közösségi médiát is bejárta, Nagy Ernő és párja, Kovács Veronika az elsők között ajánlották fel segítségüket.


– Szívügyemnek éreztem, hogy segítsünk rajta, megtudjuk, miért történt ez az egész, miért került ide... ezért jöttünk – mondta Ernő.


A fiatal pár úgy döntött, segítenek az asszonynak új személyi igazolványt csináltatni, a gyorsított eljárás költségét pedig átvállalják helyette. Elmondásuk szerint a hölgy nem szeretne idősek otthonába menni, hiába próbálták rábeszélni.


– Most arra az elhatározásra jutottunk, és meg tudtunk egyezni vele, hogy egy kis lakást bérlünk neki, akkor ott el lesz egyedül – nyilatkozta Kovács Veronika a Híradónak.


A Tesco a következőket válaszolta a híradó kérdésére: az áruházvezetőjük felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel, hogy közösen mielőbb lakhatást találjanak az asszonynak.