Nagyanyáink verhetetlenül tökéletes piskótatekercse


Nagyanyáink verhetetlenül tökéletes piskótatekercse



Nagyanyáink még tudták, hogy hogyan készülnek a jobbnál jobb sütemények, ők képesek voltak arra, hogy tökéletes piskótatekercset készítsenek, nézzük, hogy csinálták.

A nagymama piskótatekercse

Hozzávalók:

Olyannyira egyszerű, hogy még megjegyezni sem lesz nehéz: hét darab tojás, hét evőkanál kristálycukor, hét evőkanál liszt, egy csomag sütőpor, lekvár (házi sárgabarack a legjobb) sütőpapír, porcukor. 

Az elkészítésének menete:

Első lépésként kezdjük a tojásokkal, vegyünk elő két poharat és egy megfelelő méretű műanyagedényt. Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjéket öntsük bele a műanyagedénybe. Töltsük bele a cukrot, és habverő segítségével készítsünk kemény habot belőle. Ha ez megvan, öntsük bele a tojások sárgáját is, keverjük el jó alaposan, majd jöhet a liszttel elkevert sütőpor is. Az egész masszát keverjük egyneművé, csomómentessé, és már mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe – igyekezzünk egységes vastagságúra szétkenni.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd süssük készre a piskótát – ez nagyjából 14-15 perc. Az elkészült tésztát tegyük egy tiszta, kissé nedves konyharuhára, szedjük le róla a sütőpapírt, majd tekerjük fel óvatosan, vigyázva arra, hogy ne törjön meg. Ha kihűlt, akkor tekerjük ki és csak ekkor töltsük meg a lekvárral – ezután ismét tekerjük fel és hagyjuk állni kicsit, így a piskóta magába szívhatja a lekvárt. Tetejére szórjunk porcukrot, és vágjuk fel egy éles késsel. Jó étvágyat kívánok mindenkinek ehhez a finomsághoz!