.

A 3 éves Csenge kisétált az óvodából. Az óvónők észre sem vették a Heves megyei óvodában


Kisétált az óvodából és az utcán kóborolt egy 3 éves kislány a Heves megyei Lőrinciben. A síró gyerekre édesanyja talált rá egy forgalmas kereszteződésnél.  Mindebből az óvónők semmit nem vettek észre.

Pár napig nem engedik a kislányt óvodába

„Még mindig a történtek hatása alatt vagyok. Nagyon szeretjük ezt az óvodát, eddig semmi gondunk nem vlt vele. Most azonban jobb, ha Csenge pár napig nem megy, hogy helyreálljon a lelki békéje” – mondta az édesapa a Blikknek, miután kislánya felügyelet nélkül kisétál a lőrinci óvodából.

Az apa még most is zaklatott

A férfit még most is felzaklatja, ha fel kell idéznie a rémséges napot. De azt mondja, megteszi azért, hogy mással ez ne történhessen meg.

Az anyuka az utcán találkozott gyermekével

„Mint mindig, a feleségem ment ebéd után Csengéért. Iszonyatosan megdöbbent, amikor nem messze az óvodától jött szemben vele a kislány, kisírt szemmel. Azonnal felkapta, ölelte, próbálta megnyugtatni. Nehéz volt, mert nagyon félt, előtte soha nem volt még egyedül az utcán. A kislányom azt mondta, az anyukáját indult el megkeresni. A feleségem azonnal berohant a gyerekkel együtt az óvodába, és próbálta megtudni, hogy ez hogy történhetett”– mondta Bolyki Zsolt.

 

Az óvónők is meglepődtek

Csenge épp egy veszélyes kereszteződés felé tartott, ahol nagy a forgalom. Az apuka szerint az óvónők is nagyon meglepődtek, és elnézést kértek a mulasztásért.

Az óvoda is belátta, hogy hibáztak

„Nem akarunk semmi rosszat az óvodának, de foglalkozni kell azzal, ami történt, hiszen az ember azzal a tudattal megy el dolgozni, hogy az óvodában a legnagyobb biztonságban van a gyereke. Aztán tessék, egy pillanat alatt megvan a baj. Szerencsére az óvoda vezetője is belátta, hogy nem fölöslegesen pánikolunk” – mondta az édesapa.


„A szülők nyitva hagyják a kaput”

A Napsugár Óvoda intézményvezetője azt mondta, hogy az intézményben a járvány miatt zsiliprendszer működik. Amely azt jelenti, hogy a szülők egy kapun beengedik a gyerekeket, ahol a óvodai dolgozók várják őket. Állítólag a szülők sokszor nyitva hagyják a kaput, és ezért történhetett meg, hogy a kislány ki tudott sétálni. 

Érthetetlen a magyarázkodás

Lőrincz Csabáné azonban arról nem beszélt, hogy az óvónőknek miért nem tűnt fel, hogy egy gyerekkel kevesebb van a csoportban. A kislánynak feltételezésünk szerint több zárt ajtón keresztül is ki kellett mennie ahhoz, hogy elérjen a forgalmas kereszteződésig.

Reggeltől nyitva volt a kapu?

Az pedig már egy másik kérdés, hogy a szülők reggel viszik a gyerekeket az oviba, az eset pedig délben történt. Vagyis reggeltől miért nem vette észre senki, hogy a kapu nyitva maradt.


Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak