.

8 éves kislány a koronavírus legfiatalabb áldozata,,Kiskorú áldozata is van a koronavírus-járványnak Csehországban. A nyugat-csehországi Pilseni régióban február 22-én egy nyolcéves kislány halt meg a betegségben – írta az MTI az iDNES hírportál csütörtöki jelentése alapján, amely a cseh egészségügyi minisztérium statisztikáira hivatkozott. 


A hivatalos adatokban már tavaly novemberben feltűnt egy 14 éves gyermek, de a későbbi felülvizsgálat során a bejegyzést tévedésnek minősítették és törölték a nyilvántartásból. 2020 novemberében vitát váltott ki, hogy egy koronavírussal fertőzött fiatal anyának halva született meg a gyermeke. Az orvosi szakértők végül arra az álláspontra jutottak, hogy a halva született gyermeket nem lehet a járvány áldozatai közé sorolni.

Csehországban tavaly március elsején mutatták ki a laboratóriumi szűrések az első koronavírusos fertőzést. A járványnak azóta már több mint 21 ezer halálos áldozata van. Az utóbbi időben a napi halálesetek száma 160–180 között mozog. A statisztikákból kiderült, hogy az áldozatok átlagos életkora 78 év volt. A koronavírus legidősebb áldozata egy 110 éves nő volt, 16-an pedig fiatalabbak voltak 30 évesnél.

Annak ellenére, hogy az országban súlyos a járványhelyzet, és egyébként a csehek hatalmas oltóanyaghiánnyal küzdenek, a cseh egészségügyi minisztérium elutasította az egymillió adag AstraZeneca-vakcina szállítását, amelyet az Egyesült Arab Emírségek ajánlott fel. 

Szerdán, mint kiderült, a csehek is kapnak a kínai vakcinából. Egyelőre nem tudni, mekkora mennyiséget.  Tegnapig több mint 700 ezer személyt oltottak be koronavírus ellen, de csak az Európai Unióban engedélyezett vakcinákat használják. 

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék