Benzinárstop.. most lehet kezdeni aggódni, attól ami január 1-től vár a magyarokra


Benzinárstop.. most lehet kezdeni aggódni, attól ami január 1-től vár a magyarokra


Már a nagyobb benzinkutak is korlátozzák a hatósági áras üzemanyagot, de akad olyan hely is, ahol már csak 10 litert lehet 480 forintért tankolni. Az ATV Híradója megkereste a kormányt, amely közölte, hogyjanuár elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudják fenntartani a benzinárstopot. 


A MOL a megkeresésre úgy reagált, hogy tanker autóik folyamatosan úton vannak, és az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozzák. Hozzátették: a normál időszakokhoz képest most 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek: ennyivel magasabb a fogyasztás az ársapka előttinél. A Dunai Finomító ugyanakkor egy korábban kezdett karbantartási munka miatt továbbra is csökkentett kapacitással üzemel – idézte az olajvállalatot a portál.


A kormány mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében

A Miniszterelnökség, arra a kérdésre, hogy terveznek-e változtatást az üzemanyagársapkával kapcsolatban az év végén azt válaszolta, hogy január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. A kormány természetesen továbbra is mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében – idézte a kormányt az ATV Híradója.